به گزارش پایگاه خبری آهننیوز، مجید سعیدیان، مدیرعامل فولاد خرمدشت تاکستان درباره صحت و اعتبار آمار و ارقام ارائهشده از سوی انجمن تولیدکنندگان فولاد جهانی و انجمن تولید فولاد ایران در مورد مجموع تولید فولاد میانی کشور، گفت: سامانه یکپارچه و دقیقی برای جمعبندی آمار تولید در زنجیره فولاد کشور وجود ندارد. البته انجمن تولیدکنندگان فولاد کشور در تعامل با صنایع و همچنین سایر انجمنهای فعال در این زنجیره، اقدام به ثبت آمار تولید میکند، با این وجود، این اعداد و ارقام، آنقدر که باید و انتظار میرود دقیق نیستند.
وی افزود: تولیدکنندگان نیز موظفند آمار تولید خود را در سامانه بهینیاب وارد کنند، با این وجود، در طول سالهای گذشته بارها صحت این اطلاعات مورد تردید قرار گرفته است.
وی درباره افت تولید فولاد ایران از ابتدای سال جاری میلادی گفت: برخلاف اعداد و ارقام مطرحشده از سوی انجمن جهانی فولاد، فعالان صنعت فولاد کشور در ۳ ماه اول و دوم سال جاری میلادی که همزمان با ۳ ماهه پایانی سال ۱۴۰۰ و ۳ ماهه نخست سال ۱۴۰۱ بود، تمام تلاش خود را بهکار بستند که میزان تولید خود را افزایش دهند. تلاش برای افزایش تولید بهدلیل رویارویی با محدودیت در تامین انرژی در تابستان اجرایی شد. البته باید تاکید کرد که عملکرد برخی حلقههای زنجیره فولاد در زمستان سال گذشته تحتتاثیر محدودیت گاز قرار گرفت، با این وجود، فولادسازان تلاش کردند از فرصت پیشروی خود برای افزایش تولید بهره بگیرند.
کمبود انرژی، سد راه تولید
این فعال صنعت فولاد گفت: با این وجود، با توجه به محدودیت در تامین برق فولادسازان که از نیمه خرداد آغاز شده، انتظار میروند از میزان تولید این فلز استراتژیک در تابستان ۱۴۰۰ یا ۳ ماهه سوم سال ۲۰۲۲ میلادی کاسته شود.
وی افزود: همزمان با محدودیت انرژی در ایران، شاهد افت قابلتوجه بهای فولاد در بازارهای منطقهای و بینالمللی هستیم. با توجه به ادامهدار شدن جنگ و تنش در اروپای شرقی و همچنین چالشهای حاکم بر اقتصاد جهان، انتظار میرود دورنمای روشن و درخشانی در انتظار بازار فولاد در آینده نزدیک نباشد. در چنین فضایی از میزان سودآوری صنایع کاسته میشود. این افت سودآوری بهمنزله توقف توسعه و حتی در مواردی تعطیلی برخی صنایع خواهد بود؛ یعنی اشتغالزایی حاصل از عملکرد صنعت فولاد متوقف میشود.
سعیدیان در ادامه با اشاره به بحرانهایی که در اقتصاد دنیا شاهد آن هستیم، گفت: در چنین شرایطی، اولویت بسیاری از کشورها به تامین غذا اختصاص یافته و بدینترتیب صنایعی همچون فولاد و انرژی از اولویت خارج شدهاند. چنانچه این روند در اقتصاد جهان ادامه یابد، اثرات منفی آن بیشازپیش بر عملکرد صنعت فولاد کشور نمایان میشود.
وی افزود: کما اینکه در حال حاضر با وجود اینکه بهدلیل محدودیت انرژی از میزان عرضه فولاد به بازار کاسته شده، شاهد هیچ جهش قیمتی نیستیم. در واقع رکود بر بازار فولاد کشور و حتی دنیا، سایه انداخته است. بدون تردید با تداوم این شرایط، افت تولید در زنجیره فولاد ادامهدار خواهد شد.
پایان پیام/ ف
نظر شما