به گزارش آهننیوز، همیشه نوسانات شدید قیمت سنگ آهن بر تصمیمات کارخانههای فولادسازی چین اثرات منفی گذاشته است. سال گذشته قیمت سنگ آهن تا اوج ۲۳۰ دلار رفت و حال به کمتر از ۱۳۰ دلار رسیده است. افزایش شدید قیمتها، از جمله دوبرابر شدن قیمت سنگ آهن در سال های ۲۰۲۰-۲۰۲۱، حاشیه سود کارخانههای فولاد چین را در سالهای اخیر تک رقمی کرده است.
در این رابطه شی جین پینگ، در مراسم افتتاح مجمع تجاری بریکس که روز چهارشنبه بیستودوم ژوئن به شکل آنلاین برگزار شد، خواستار هماهنگی بیشتر در خصوص سیاستهای اقتصادی این کشور بهمنظور جلوگیری از اختلال در عملکرد اقتصاد این کشور و رفع شکنندگی اقتصاد شد.
در این همایش، رئیسجمهور چین گفت که کشورش سیاستهای حمایتی خود از اقتصاد را افزایش داده و اقدامات موثرتری برای دستیابی به اهداف توسعه اقتصادی و اجتماعی سالانه خود انجام خواهد داد؛ در عین حال تلاش میکند تاثیر همهگیری کووید-۱۹ را تا حد امکان به حداقل برساند. براساس گزارش "متالبولتن" بهای سنگآهن عیار ۶۲ درصد وارداتی به شمال چین به قیمت ۱۱۶ دلار و ۳۰ سنت صعود قیمتی داشت که این رقم نسبت به نرخ آن در روز چهارشنبه ۷ درصد بیشتر شد.
کاهش رشد اقتصادی چین در سال جاری میلادی، به افول تقاضا برای فولاد منجر شده است. دانیل هاینس، استراتژیست ارشد ANZ گفت: افول اقتصادی و کاهش تقاضا باعث شده است تا موجودی انبارهای فولاد چین انباشته از محصول باشد، این موضوع فشار کاهش تولید را به صنعت فولاد چین وارد میکند.
تحلیلگران سیتیگروپ در یادداشتی میگویند که سنگآهن باید طی سهماه به 140 دلار در هر تن بازگردد، اما در شرایط کنونی نرخ این محصول بهشدت تحت فشار کاهش نرخ از سوی چینیها قرار دارد. در عین حال به گفته آنها، اخبار کاهش تولید فولاد در چین و حاشیه سود ضعیف این صنعت باعث میشود تا در کوتاهمدت این بازار همچنان کاهشی بماند.
چین بزرگترین مصرف کننده سنگ آهن جهان است که صنعت فولاد آن با یک میلیارد تن تولید در سال حدود ۷۰ درصد تولید جهانی سنگ آهن را جذب می کند که بیشتر آن توسط استرالیا تامین می شود.
پایان پیام/ف
نظر شما