به گزارش پایگاه خبری آهننیوز، معاملات آهن و فولاد در هفتههای اخیر روند پرنوسانی را پشتسر گذاشته است.
چین در مقام بزرگترین تولیدکننده و مصرفکننده فولاد جهان، از اثرگذاری بالایی بر این بازار برخوردار است. بر همین اساس نیز اتفاقات داخلی این کشور، سیگنالهای قوی را روانه بازار فولاد دنیا کرده است.
این کشور در ماههای اخیر با شیوع مجدد ویروس کرونا روبهرو شد و تمهیدات سفت و سختی را برای رویارویی با این شرایط اعمال کرد. تلاش این دولت برای مقابله با همهگیری مجدد کرونا که از آن با عنوان کروناصفر یاد میشود، به اعمال قرنطینههای سختگیرانه در این کشور طی ماه آوریل و مه منتهی شد.
در ادامه با بهبود شرایط همهگیری کرونا در چین، امید به رفع قرنطینه در این کشور افزایش یافت. در واقع انتظار میرفت با تغییر شرایط، مجدداً تقاضا برای فولاد به شرایط عادی بازگردد.
اما این تغییر آنقدرها هم تاثیر جدی و ماندگاری بر بازار فولاد دنیا نداشت. بدینترتیب بازار آهن و فولاد دنیا در ماه ژوئن همچنان کمفروغ است.
مهمترین عوامل موثر بر روند قیمتی فولاد این روزها
همانطور که پیشتر هم اشاره شد در ماههای آوریل و مه و بهدنبال محدودیتهای کرونایی چین، از میزان ساختوساز در این کشور کاسته شد و بدینترتیب شاهد افزایش موجودی محصولات فولادی در انبارها بودیم و همین موضوع نیز مانع بازگشت قیمت فولاد به روند صعودی شد.
بهعلاوه آنکه اعتماد دنیا به تداوم توسعه اقتصادی چین در دوران کرونا، کاسته شده است. افت اعتماد عمومی به کاهش ساختوساز در این کشور منجر شده است. بدینترتیب نباید منتظر رونق گرفتن تقاضا برای خرید فولاد در بازارهای جهانی باشیم.
در ادامه باید تاکید کرد که اکنون چین بهعنوان نخستین مصرفکننده بزرگ فولاد دنیا در آستانه فصل بارانهای موسمی قرار دارد، بارانهای سیلآسایی که بخشی از فعالیتهای ساختوساز را در این کشور متوقف میکند؛ بنابراین فرصت رونق بازار فولاد تا حدودی از دست رفته است.
روند معاملات فولاد را در سایر بازارها
محدودیت تقاضا برای خرید فولاد به سقوط قیمت این فلز در بازارهای جهانی منجر شده است. افت تقاضا برای خرید فولاد بهقدری شدت گرفته که فولادسازان تُرک تخفیفات قابلملاحظه و چند صددلاری برای فروش محصولات خود میدهند.
همزمان قیمت قراضه وارداتی به این کشور که بهعنوان ماده اولیه صنعت فولاد این کشور استفاده میشود، روند نزولی را طی میکند.
به بیان دیگر، کاهش قیمت فولاد و نبود مشتری برای خرید این محصول استراتژیک، بازار قراضه را از سکه انداخته، تاجایی که قیمت قراضه به پایینترین نرخ خود از نوامبر ۲۰۲۰ رسیده است. در چنین شرایطی، متقاضیان محصولات فولادی ترکیه بهدنبال آن هستند تا محصولات فولادی این کشور را با قیمت پایینی خریداری کنند.
در ادامه باید خاطرنشان کرد که طی هفتههای گذشته شاهد از دست رفتن ارزش دلار و یورو بودهایم. در چنین شرایطی، انتظار میرفت بهای کامودیتیها افزایش یابد.
با این وجود، اجرای سیاستهای انقباضی از سوی امریکا و کشورهای اروپایی و به شکل دقیق کشورهای گروه G7 با هدف کاهش تورم، مانع رشد قیمت کامودیتیها و فولاد در هفتههای اخیر بوده است. سیاستهای یادشده از سرعت رشد اقتصادی در مناطق یادشده میکاهد و انتظار میرود تقاضا برای خرید فلزات صنعتی کاهش یابد؛ بنابراین تلاش اقتصادهای بزرگ برای کاهش تورم و ایجاد رکود خودخواسته برای مقابله با این شرایط، به سدی در برابر رشد قیمتها بدل شده است.
پایان پیام/ ف
نظر شما