به گزارش خبرنگار آهننیوز، بررسی بازارهای جهانی از افت قیمت فولاد حکایت دارد. سقوط آزاد قیمتی در بازار آهن و فولاد چین نیز با شدت ادامه دارد. افول بخش ساختوساز در چین با کاهش تقاضای فولاد عامل اصلی این عقبگرد قیمتی است. بارش شدید باران در جنوب چین نیز اخیراً تقاضای فولاد را در این کشور به شدت کاهش داده است. طوریکه در روز ابتدایی هفته جاری (دوشنبه بیستم ژوئن) بهای بیلت تانگشان با افت ۴/ ۸ درصدی روبهرو شد و تا کف کانال ۳۸۳۰ یوآن عقب نشست. به این ترتیب، همچنان سیگنال منفی تقاضای فولاد چین در این بازار جولان میدهد.
افت تقاضا فولاد در چین
افت تقاضا برای فولاد در چین باعث شد تا روز گذشته، قیمت سنگآهن حملشده از طریق دریا همچنان کاهشی باشد. تجار چینی برای جذب مشتری و فروش سنگآهن، به محصولات خود چوب حراج زدهاند؛ بهنحوی که بهای هر تن سنگآهن معیار «پلتس» یعنی سنگآهن عیار ۶۲ درصد تحویل بنادر شمالی چین در روز ۲۰ ژوئن نسبت به هفدهم این ماه با کاهش ۹ دلار و ۸۰ سنتی به ۱۱۲ دلار و ۳۵ سنت به ازای هر تن رسید.
با توجه به وضعیت نامطلوب تقاضا برای سنگآهن، احتمال استمرار روند کاهش قیمت در این بازار وجود دارد. فولادسازان چینی میگویند، در شرایط کنونی، تولید بیشتر به مفهوم زیان بیشتر است. زیانده شدن فولادسازان چینی ریسک توقف تولید را مطرح کرده که این موضوع به کاهش تقاضا برای سنگآهن دامن میزند و زمینه عقبگرد قیمتی در این بازار را فراهم میکند.
مسیر کاهشی به بهای زغالسنگ نیز رسید
افول تقاضا برای فولاد در چین باعث شد تا بهای زغالسنگ سیافآر چین هم وارد مسیر کاهشی شود. به گزارش «پلتس»، پریمیوم زغالسنگ فوب استرالیا که به مقصد بنادر چین ارسال میشود، در روز ابتدایی این هفته با کاهش ۵/ ۱ دلاری به ازای هر تن مواجه شد؛ اما وضعیت برای زغالسنگ سیافار چین بهمراتب منفیتر بود؛ به نحوی که پریمیوم این محصول کاهش ۱۰ دلاری به ازای در هر تن را تجربه کرد.
سقوط نرخ قراضه وارداتی به ترکیه
از بازار قراضه فولادی ترکیه هم خبر میرسد که همچنان جریان کاهشی در این بخش ادامه دارد. سقوط نرخ قراضه وارداتی به ترکیه در روزهای گذشته به میزانی جدی بود که بر نرخ محصولات فولادی ترکیه نیز اثرگذار شده است. متقاضیان محصولات فولادی ترکیه از فرصت کاهش بهای قراضه استفاده کرده و درصدد هستند تا محصولات فولادی این کشور را با نرخی کمتر خریداری کنند. بنا به منابع "پلتس" در ترکیه، پریمیوم قراضه آهن در این کشور ظرف روز بیستم ژوئن به ۵/ ۱۲ دلار به ازای هر تن سقوط کرد که این رقم کمترین نرخ پریمیوم آن پس از نوامبر ۲۰۲۰ بود. این در حالی است که صنایع ایران در مدت اخیر درگیر ماجرای قطعی برق شدهاند. از این رو بر خلاف بازار سایر کشورها، در داخل کشور شاهد افزایش بهای بییشتر محصولات فولادی هستیم. البته دولت با دخالت در بورس کالا فعلاً توانست روند این بازار را برخلاف بازار آزاد با شرایط بینالمللی همسو کند.
بیشترین افت هفتگی ۶ ماهه سنگ آهن
نگاهی به بازارهای جهانی نشان میدهد که در بین محصولات فولادی، سنگ آهن بیشترین افت هفتگی را در 6 ماه اخیر تجربه کرد. این محصول که ابتدای هفته را در چین با ۱۴۱ دلار کلید زد، با نرخ ۱۱۰ دلار به کار خود پایان داد.
بازار ورق گرم چین نیز کاهشی شد
ورق گرم فولادی نیز چین شرایط مشابهی را پشت سر گذاشت و از ۷۵۰ دلار به ۷۱۳ دلار رسید. در بازار دریای سیاه اما شرایط اندکی متفاوتتر پیش رفت و هر تن ورق گرم صادراتی از ۶۸۰ دلار تا ۷۴۰ دلار جهش کرد. با این حال سرانجام روند نزولی بازارها به این بازار هم رسید و در این منطقه قیمتها روی ۷۱۰ دلار بسته شد.
پایان پیام/ ف
نظر شما