به گزارش آهن نیوز؛ عمده وعدههای دولت چین برای حمایت از بازار ملک بر فروش خانههای خالی متمرکز شده و به این ترتیب این وعدهها توان بهبود تقاضا برای بازار آهن و فولاد را ندارد.
سنگآهن وارداتی به چین ظرف هفته اخیر نوسان قیمتی متعددی را تجربه کرد.
سنگآهن عیار ۶۲درصد وارداتی به چین تا میانه هفته گذشته تا کف کانال قیمتی ۱۰۶دلاری عقب نشست، این در حالی بود که این محصول تا روز ۳۱ماه مه در کانال قیمتی ۱۱۷دلاری مورد دادستد قرار میگرفت.
ناامیدی فعالان بازار از دادههای اقتصادی چین باعث شد تا این محصول هفته ابتدایی ژوئن را در سراشیبی کاهش قیمت آغاز کند.
با این حال این محصول ظرف دو روز پایانی هفته بخشی از زیان خود را جبران کرد، بهنحوی که هر تن از این محصول در روز جمعه هفتم ژوئن با قیمت ۱۰۸دلار و ۴۸سنت مورد دادوستد قرار گرفت.
بهرغم آنکه سنگآهن بخشی از زیان قیمتی خود در روز پایانی هفته را جبران کرد؛ اما در بازه هفتگی با افت قیمت ۷.۷درصدی همراه شد.
سیگنالهای کاهنده سنگآهن
مجموعه اقدامات تاریخی پکن برای تقویت بازار املاک خود عمدتا بر کاهش سطح بالای مسکنهای خالی متمرکز شده است.
این رویکرد اگرچه مانع کاهش بهای مسکن در چین میشود؛ اما تاثیر بسزایی بر روند ساخت خانههای جدید و در نتیجه رشد تقاضا برای محصولات فولادی ندارد، بنابراین بر بازار سنگآهن اثرگذار نیست.
پس بهرغم وعدههای دولت چین برای حمایت از بازار مسکن در چین نرخ سنگآهن در هفته گذشته به کف کانال قیمتی ۱۰۶دلاری در روز پنجم ژوئن سقوط کرد که این رقم کمترین بهای فروش این محصول پس از نیمه آوریل امسال یعنی بازه حدودا ۱۵روزه بود.
در عین حال متقاضیان خارجی محصولات فولادی چین درصدد جریمه فولادسازان این کشور به دلیل دامپینگ هستند که این رویه باعث شده است تا از عزم فولادسازان چینی برای تولید بیشتر به امید تکیه بر بازارهای صادراتی کاسته شود و این رویه در افت بهای این محصول موثر بوده است.
چرا بخشی از زیان معدنیها جبران شد؟
اگرچه سنگآهن هفته ابتدایی ماه ژوئن را با سقوط نرخ حدود ۷درصدی به پایان رساند؛ اما روند نوسان بهای سنگآهن وارداتی به چین ظرف دو روز ابتدایی هفته افزایشی بود.
کاهش نگرانی از تضعیف تقاضای چین برای سنگآهن و احتمال آغاز سیاست افت نرخ بهره در ایالاتمتحده آمریکا از ماه سپتامبر در این عقبگرد قیمتی موثر بود.
تحلیلگران شرکت Jinrui Futures در یادداشتی اعلام کردند که بازار انتظار دارد تولید روزانه فلزات بالاتر از سطح فعلی باقی بماند؛ این موضوع محرک بهای فلزات خواهد بود و از رشد بهای مواد معدنی نیز حمایت میکند.
البته کمیسیون توسعه و اصلاحات ملی چین در اوایل آوریل اعلام کرد به مدیریت تولید فولاد خام در سال ۲۰۲۴ ادامه خواهد داد و احتمالا چین در سال ۲۰۲۴ حدود ۲۰میلیون تن از میزان تولید فولاد خام خود خواهد کاست.
اگرچه این کاهش تولید با افت تقاضا به زیان سنگآهنیهاست، اما در صورتی که نرخ فولاد افزایش یابد، مواد اولیه این صنعت نیز فرصت رشد قیمت را پیدا میکنند.
واردات سنگآهن چین در ماه مه برای سومین ماه متوالی بالای ۱۰۰میلیون تن باقی ماند و مجموع آن را در پنجماه اول به ۵۱۳میلیون تن رساند که این رقم نسبت به میزان واردات در مدت مشابه سال قبل افزایش ۷درصدی داشت.
منبع: دنیای اقتصاد
انتهای پیام/z
نظر شما