ولیاله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا)، گفت: پس از ابلاغ مصوبه مورخ 21 تیر ماه 1402 عوارض صادراتی محصولات خام و نیمه خام و افزایش چند برابری نرخ عوارض و در نتیجه تاثیر کاهنده آن بر سودآوری شرکتها، این سازمان اقدام به پیگیری از مراجع ذیصلاح مبنی بر بازنگری در مصوبه یاد شده کرد.
وی افزود: متعاقب پیگیریهای انجام شده، اخیرا کمیسیون اقتصادی دولت و هیات دولت اقدام به بازنگری در نرخ عوارض صادراتی محصولات خام و نیمه خام و کاهش آن کرده است.
به گفته جعفری، طبق مقررات مصوب سازمان بورس و اوراق بهادار، چنانچه کاهش نرخ عوارض صادراتی بر عملکرد ناشران اوراق بهادار تاثیر با اهمیت داشته باشد، ناشر باید موضوع را به نحو مقتضی اطلاعرسانی کنند.
بعد از تصویب وصول عوارض صادراتی در قانون بودجه 1402 و ابلاغ آن توسط دولت، دستور موقتی از سوی دیوان عدالت اداری در خصوص توقف وصول عوارض صادراتی صادر شده بود. مدتی بعد با اعتراض و شکایت معاونت حقوقی ریاست جمهوری این دستور موقت لغو میشود.
در ادامه وصول عوارض کامل مرتبط با اقلام صادراتی از طریق گمرک ابلاغ میشود. مدتی بعد نیز ذی نفعان و فعالان اقتصادی نسبت به این موضوع اعتراض کردند و وزیر صمت خبر از اصلاح اعداد و ارقام عوارض صادراتی در صورت تصویب در دولت داده بود.
بیشتر بخوانید
دستور معاون اول رئیسجمهور به وزیر صمت برای بررسی عوارض صادراتی فولاد
در ادامه وصول عوارض کامل مرتبط با اقلام صادراتی از طریق گمرک ابلاغ میشود. مدتی بعد نیز ذی نفعان و فعالان اقتصادی نسبت به این موضوع اعتراض کردند و وزیر صمت خبر از اصلاح اعداد و ارقام عوارض صادراتی در صورت تصویب در دولت داده بود.
در 15 مرداد امسال گمرک ایران در بخشنامهای میزان قطعی عوارض صادراتی فهرست مواد خام و نیمه خام موضوع بند ز تبصره شش قانون بودجه ۱۴۰۲ را ابلاغ کرده بود.
عوارض صادراتی کالاهای مهم به شرح زیر است:
سنگ گچ ۱۰ درصد، گچ ۲ درصد، سنگ آهک ۵ درصد، کلینکر سیمان ۵ درصد، سیمان سفید ۰.۵ درصد، سیمانکوره و سیمان پوزولانی ۵ درصد، سنگ آهن ۲۰ درصد، شمش آهن و فولاد یک درصد، کنسانتره آهن ۲۰ درصد، کنسانتره مس ۱۰ درصد، سنگ آلومینیوم و کنسانترههای آن ۲۰ درصد، سنگ سرب ۵ درصد، سنگ روی ۵ درصد، زغال سنگ ۲ درصد، شیشه به صورت کار نشده ۰.۵ درصد و سنگهای گرانبها ۰.۵ درصد.
همچنین عوارض صادراتی متانول ۰.۵ درصد، پروپال و پروپانول ۲ درصد، پلیاتیلن ۰.۵ درصد و پلی پروپیلن ۱۰ درصد در نظر گرفته شده است.
عوارض صادراتی قراضه و ضایعات چدن، ضایعات فولاد زنگنزن، ضایعات آهن یا فولاد، ضایعات تراشکاری، ضایعات مس، ضایعات آلومینیوم و ضایعات روی ۸۰.۵ درصد تعیین شده است.
انتهای پیام/
نظر شما