کد خبر 709
۲۱ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۸:۳۰

توقف رشد نرخ صنعت فولاد

توقف رشد نرخ صنعت فولاد

در حال ‌حاضر یک رقیب جدی در منطقه به نام روسیه در صنعت فولادی وجود دارد که با دامپینگ در بازار جهانی توانسته با قیمت‌های بسیار پایین وارد صادرات شود که منجر به توقف رشد نرخ شده است.

به گزارش پایگاه خبری آهن‌نیوز، بررسی میزان تولید و صادرات فولاد و همچنین پیش‌بینی تداوم روند کاهشی صادرات این فلز استراتژیک حکایت از تداوم افت صادرات فولاد ایران در بازارهای جهانی دارد. افت ادامه‌دار صادرات، تولید را در این صنعت با خطر روبه‌رو می‌کند.

درواقع تولیدکنندگان ناچار هستند از ظرفیت تولید خود بکاهند، این در حالی است که تولیدکنندگان در حالت عادی نیز با ظرفیت حداقلی فعالیت می‌کنند، بدین‌ترتیب هزینه تمام‌شده تولید در این مجموعه‌ها به‌شدت افزایش خواهد یافت، بدون تردید تداوم شرایط یادشده ضربات سنگینی را به صنعتگران تحمیل می‌کند.

در این رابطه وحید یعقوبی، معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد گفت: در حال ‌حاضر یک رقیب جدی در منطقه به‌نام روسیه در صنعت فولادی وجود دارد که با دامپینگ در بازار جهانی توانسته با قیمت‌های بسیار پایین وارد صادرات شود.

وی درباره کاهش صادرات فولادی بیان کرد: دلیل روند نزولی فولادی‌ها در چند ماه اخیر، تصویب عوارض صادراتی در کشور است، در واقع این مصوبه در فروردین و اردیبهشت‌ امسال موجب از دست رفتن انگیزه فولادی‌ها در زمینه صادرات شد.

معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد اضافه کرد: عمده کاهش صادرات فولاد در مقاطع طویل انجام گرفته که در این راستا ۳۵ درصد کاهش صادرات به‌ثبت رسیده، چرا که این مقاطع به‌صورت سفارشی صادر نشده و به شکل روزانه و در نهایت هفتگی صادرات آن انجام می‌گیرد، در واقع فاصله زیادی بین انعقاد قرارداد، حمل بار و اظهار گمرک وجود ندارد که در نتیجه این مصوبه می‌تواند تاثیر سریعی از خود نشان دهد.

معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد تصریح کرد: از سوی دیگر، آثار این عوارض در سایر محصولات فولادی به‌ویژه مقاطع فولادهای میانی در تیر و مرداد نمایان می‌شود، چرا که فاصله بین عقد قرارداد با مشتری و اظهار این محصولات در گمرک، حدود ۳ ماه به‌طول می‌انجامد و در نهایت پس از چند ماه در بازار تاثیر می‌گذارد، در این راستا می‌توان گفت کاهش صادرات فولاد در این زمان کامل قابل‌پیش‌بینی بود.

یعقوبی با اشاره به وضعیت بازار جهانی افزود: زمانی که مصوبه عوارض صادراتی وضع شد، فولادی‌ها ‌توانستند با هزینه مناسبی محصولات خود را صادر کنند، چرا که در پیک نرخ بازار جهانی قرار گرفته بود، البته باتوجه به اینکه در حال ‌حاضر قیمت‌های جهانی به کف خود رسیده، نمی‌توان همانند گذشته ارزآوری مناسبی را انتظار داشت.

وی گفت: در حال ‌حاضر یک رقیب جدی در منطقه به نام روسیه در صنعت فولادی وجود دارد که با دامپینگ در بازار جهانی توانسته با قیمت‌های بسیار پایین وارد صادرات شود که منجر به توقف رشد نرخ شده است، بنابراین ارزی که می‌توانست در ۳ ماه ابتدایی سال نصیب کشور شود، با تصویب عوارض صادراتی از دریافت آن محروم شد.

انتهای پیام/

کد خبر 709

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =