کد خبر 566
۹ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۴

ادامه ضربات عوارض صادراتی به صنعت فولاد

ادامه ضربات عوارض صادراتی به صنعت فولاد

 کریم رحیمی، رئیس هیات مدیره انجمن فولاد استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه در یک دهه اخیر از واردکننده فولاد به صادرکننده فولاد تبدیل شده‌ایم، اظهارداشت: اما با تصمیمات اخیر، صنعت فولاد بدترین دوران خود را طی می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری آهن‌نیوز، رسول خلیفه سلطان، دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد با بیان اینکه اعتراض تولیدکنندگان فولادی به قیمت پایین پایه محصولات کاملاً درست است گفت: با توجه به شرایط فعلی می‌توان گفت در ۷ الی ۱۰ ماه گذشته اتفاقات مختلفی در این حوزه رخ داده که در نهایت باعث ضرر و زیان‌های متعددی شده است. از طرفی در یک برهه زمانی که قیمت‌های مناسبی در صادرات صنعت فولادسازی وجود داشت، عوارض منجر به محرومیت ایران از صادرات شد و در نتیجه تولیدکنندگان زیان هنگفتی را متحمل شدند.

وی کاهش ۲۰۰ دلاری قیمت در این برهه زمانی را عنوان کرد و افزود: در بازه زمانی ۳ الی ۴ ماهه که برهه طلایی صنعت فولاد بود، عوارض صادراتی حذف گردید و در نتیجه به دلایل واهی و نامعلومی جلوی صادرات گرفته شد. در حالی که این صنعت عملاً تولید می‌کند تا محصولات خود را به مقدار بهای تمام شده بفروشد.

دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد تصریح کرد: بنابراین باید دخالت‌ها در این حوزه از بین برود چرا که تولید فولادسازی دو برابر ظرفیت تولید داخلی برای کشور درآمدزایی می‌کند. در حال حاضر وضعیت فعلی بازار فولاد به گونه‌ای بوده که فروش تولیدکننده به اندازه بهای تمام شده نمی‌رسد.

خلیفه سلطان با اشاره به اینکه قیمت پایه، سقف فروش و… در این حوزه بی‌معنی بوده، گفت: همچنین تولیدکننده باید برای پیداکردن بازار صادراتی در شرایط تحریم، ابتکار عمل داشته تا بتواند محصولات خود را به طور مطلوبی بفروشد. در نتیجه با حذف دخالت‌ها از این صنعت، تولیدکننده می‌تواند با ابتکارات خود بازار را اداره کرده که در این راستا صادرات و فروش فولادی‌ها از هر قید و بندی آزاد خواهد شد.
همچنین در این رابطه، کریم رحیمی با بیان اینکه در یک دهه اخیر از واردکننده فولاد به صادرکننده فولاد تبدیل شده‌ایم، اظهارداشت: اما با تصمیمات اخیر، صنعت فولاد بدترین دوران خود را طی می‌کند.

وی با اشاره به اینکه تنظیم بازار شاخصه‌هایی دارد که متاسفانه رعایت نمی‌شود، خاطرنشان کرد: بورس کالا عملا نظام عرضه، تولید و توزیع را به دست گرفته است.

به گفته رئیس هیات مدیره انجمن فولاد استان آذربایجان شرقی، ۸۰ درصد واحدهای فولادی کشور در دست دولت است به طوری که تنها حلقه‌های انتهایی در دست بخش خصوصی است.

کریم رحیمی در خاتمه تاکید کرد:با ایجاد عوارض صادراتی عملا بازار را به دست روسیه دادیم و روسیه با دامپینگ، بازار را به‌ دست گرفت و با این وضع واحدهای ذوب القایی تعطیل خواهند شد.

انتهای پیام/

کد خبر 566

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =