به گزارش پایگاه خبری آهننیوز، هرچند در سالهای گذشته درآمد دولت از معادن و تولیدات معدنی زیاد بود، اما آمار حکایت از سهم اندک دولت در حمایت از معادن کوچک دارد؛ بنابراین توجه به معادن کوچک و متوسط مقیاس اجتنابناپذیر است. بهعلاوه اینکه امروزه برای صنعت فولاد کشور برنامه تولید ۵۵ میلیون تن در افق ۱۴۰۴ تعریف شده و تنها نباید به معادن و صنایع بزرگ در این زمینه اکتفا کرد.
در این برنامه معادن کوچک و متوسط در کنار معادن بزرگ قرار میگیرند و تامینکننده خوراک صنایع فولاد در استراتژی صنعت فولاد خواهند بود.
در این رابطه لطفالله سیاهکلی، عضو کمیسیون صنایع و معادن گفت: قانون جدید معدن در کمیسیون صنعت و معدن تصویب شده و با اصلاحات اعمالشده برای بررسی و رای نهایی راهی صحن علنی مجلس خواهد شد.
نماینده مردم قزوین با اشاره به اینکه در معدن و بخشهای گوناگون آن مانند اکتشاف، بهرهبرداری و فرآوری عقبماندگی داریم، گفت: خامفروشی در کشور ما نهادینه شده و این یکی از ایراداتی است که در حوزه معدن نیز وجود دارد؛ بهعلاوه اینکه در واگذاری، معادن باید به افراد اهل واگذار شوند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به اینکه طبق قانون معدن جزو انفال است، اظهار کرد: برابر اصل ۴۵ قانون اساسی، معدن، دریا، رودخانه و مرتع جزو انفال هستند؛ بنابراین طبق قانون باید بخشی از درآمد حاصل از بهرهبرداری از معادن به مردم منطقه معدنی اختصاص داده شود. وی افزود: نظارت کم وزارت صمت بر معادن فعال گاهی منجر به وارد آمدن آسیب به محیطزیست میشود.
سیاهکلی با اشاره به تفکیک حوزه بازرگانی از وزارت صمت و تبدیل شدن این وزارتخانه به وزارت صنایع و معادن، گفت: اگر بخش بازرگانی از وزارت صنعت، معدن و تجارت جدا شود، نگاه به حوزه معدن تخصصیتر میشود و با تسلط بیشتر بر این حوزه، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
معادن کوچک و متوسط تکمیلکننده برنامههای توسعهای بخش معدن هستند و نمیتوان از آنها چشمپوشی کرد. همچنین این معادن همواره تربیتکننده نیروهای تخصصی ویژه هستند. در واقع جذب سرمایههای کوچک و سرگردان و انتخاب فناوریهای خاص همواره در معادن و واحدهای فرآوری کوچک و متوسط رخ میدهد.
پایان پیام/ ف
نظر شما