به گزارش پایگاه خبری آهننیوز، سیدعلیرضا میرمحمد صادقی معاون بانکی و اعتباری صندوق توسعه ملی گفت: صندوق توسعه ملی حدود ۳۰ میلیارد دلار به صنایع و تولیدکنندگان محصولات و کالاهای صنعتی تسهیلات پرداخته است که از این میزان تسهیلات سهم صنعت فولاد سه میلیارد و ۲۸۵ میلیون دلار بوده است.
وی با اشاره به اینکه تسهیلات تخصیصی به ۴۳ طرح فولادی شامل مس، پروفیل و قوطی فلزی بوده است افزود: این میزان تسهیلات از سالهای ۹۱ به صنعت فولاد اختصاص یافته و تاکنون بخشی از این طرحها بهرهبرداری و موعد پرداخت بخشی از اقساط و وامها رسیده است.
این عضو هیات عامل صندوق توسعه ملی ایران تصریح کرد: از مجموع ۴۳ طرح فولادی که صندوق توسعه ملی تامین مالی کرده است تقریباً ۴۱۶ میلیون دلار سررسید شده یعنی قسطهای آن در مرحله پرداخت است و حدود ۲۴۶ میلیون دلار یعنی ۶۰ درصد قسطها در حال پرداخت و واریز است.
میرمحمد صادقی مطالبات صندوق توسعه ملی را از صنعت فولاد ۱۷۰ میلیون دلار ذکر کرد و گفت: از این میزان تسهیلات شش کارخانه که در مالکیت شرکتهای فولادساز است نیمی از مطالبات صندوق را پرداخت کردهاند و مابقی تسهیلات نیز قرار است بهتدریج جذب شود.
وی شیوه پرداخت تسهیلات ارزی صندوق توسعه ملی را از طریق بانک عامل بیان کرد و افزود: بیشتر طرحهای تسهیلاتی که اغلب ارزی هم بودهاند از طریق بانک صنعت و معدن و بخشی از طریق بانک توسعه صادرات، پاسارگاد، بانکهای صادرات، سپه و کشاورزی پرداخت شده است.
معاون بانکی و اعتباری صندوق توسعه ملی ایران درباره شیوه دریافت تسهیلات واحدهای تولیدکننده محصولات فولادی اظهار داشت: واحدهای صنعتی حایز شرایط برای دریافت تسهیلات از صندوق توسعه ملی بعد از مراجعه به بانکها و طبق قرارداد، چنانچه توان بازپرداخت داشته باشند میتوانند تسهیلات دریافت کنند که کف و سقف پرداختی تسهیلات یک میلیون تا ۲۰۰ میلیون دلار با توجه به فرایند پروژه است.
میرمحمد صادقی ادامه داد: میزان تسهیلات با توجه به حجم تولید، فعالیت تولیدی، میزان صادرات و توان بازپرداخت تعیین خواهد شد و اگر طرح توجیهپذیر باشد بر اساس مدارک، اسناد که اعلام وصول میشود تسهیلات برای خرید تجهیزات از طریق خرید ارزی پرداخت میشود.
وی حجم کل تسهیلات صندوق توسعه ملی را برای صنایع کشور ۳۰ میلیارد دلار را ذکر و تصریح کرد: فولادسازان و غیرفولادیها میتوانند از صندوق توسعه ملی تسهیلات بگیرند و بازپرداخت آنها درصورت دریافت ریالی تسهیلات، ریالی و در صورت دریافت ارزی، بصورت ارزی (دلار، یورو، پوند و ین) خواهد بود و صندوق هیچ مماشاتی برای تبدیل ارز دریافتی به ریال نخواهد داشت.
معاون بانکی و اعتباری صندوق توسعه ملی ایران در پایان تصریح کرد: صندوق توسعه ملی صندوق بین نسلی و ثروت ملی کشور به حساب میآید و بیش از ۸۵ میلیون سهامدار ایرانی دارد لذا توجه به بازگشت اقساط و بازپرداخت تسهیلات ضروری است و قطعاً با بازپرداخت اقساط، میزان تسهیلات نیز افزایش خواهد یافت.
پایان پیام/ف
نظر شما