به گزارش خبرنگار پایگاه خبری آهننیوز، عرضه و تقاضا در بازار در حال افزایش است به طوری که در هفته گذشته عرضه ۳۴۵ هزار تنی شمش و تقاضای حدود ۴۶۰ هزار تنی برای آن وجود داشت که با رقابت ۵ درصدی و رشد بیش از ۵۰۰ تومانی قیمت همراه شد. خرید با قیمتهای بالا در عرضههای اعتباری هرچند نشانگر کسری شدید نقدینگی در بازار است اما میتواند این سیگنال را هم به بازار بدهد که تولیدکنندگان محصولات پایین دست مانند میلگرد انتظار ندارند که قیمتها کاهش زیادی داشته باشند.
در بالا دست زنجیره، آهن اسفنجی بازهم در هفته گذشته کاهش قیمت داشت و سودآوری تولید شمش را بهبود بخشید. اما دیروز به دنبال عرضه ۱۳۰ هزار تنی آهن اسفنجی با نرخ پایه ۹۹ هزار و ۸۵۴ ریال و علیرغم تقاضای مجاز به خرید در بهین یاب که ۱۴۵ هزار تن بوده، لکن در عمل بالای ۳۰۰ هزار تن تقاضا در بازار ورود کرد که شرایط را برای جهش ۲۶ درصدی قیمت فراهم آورد.
۱۳۰ هزار تن آهن اسفنجی با نرخ پایه ۹۹ هزار و ۸۵۴ ریال عرضه شده و تقاضای مجاز به خرید در بهین یاب (طبق نظر سیفاله امیری، مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت) ۱۴۵ هزار تن بوده، لکن در عمل بالای ۳۰۰ هزار تن تقاضا در بازار ورود کرد که شرایط را برای جهش ۲۶ درصدی قیمت فراهم آورد.
در معاملات میلگرد نیز شاهد رشد قیمت بودیم. مطابق انتظار این رشد در عرضههای اعتباری بسیار بیشتر بود طوری که میلگرد خراسان که در قیمتهای نقدی حدود ۲۱ هزار و ۴۰۰ تومان معامله میشد در عرضه اعتباری این هفته به بیش از ۲۶ هزار تومان هم رسید.
در نمودار فوق تمام درصدها بر اساس نرخ شمش محاسبه شده است. هزینه تبدیلها بر اساس گزارشات شرکتهای بورسی محاسبه شده است. همچنین نرخ خرید سنگ اهن ۹ درصد نرخ شمش در نظر گرفته شده است. نرخ شمش بر اساس میانگین موزون نرخ معاملاتی برای انواع شمش بلوم و بیلت در بورس کالا است.
اما در بازار جهانی شرایط نامطلوب در بازارهای صادراتی فولاد ایران، شرکتهای ایرانی را وادار کرده تا برای فروش محصولات خود تخفیف بدهند. همین امر افت بیش از ۳۵ دلاری قیمتهای فوب ایران را به دنبال داشت. فروشندگان ایرانی که قیمت ۵۶۰ دلار را هدف قرار داده بودند در نهایت به قیمت حدود ۵۱۶ دلار راضی شدند. شنیده شده که پیشنهادهای جدید حتی پایینتر از سطوح فعلی است. برخی روایتها حاکی از آن است که فروشندگان ایرانی حاضر به پذیرش قیمتهای ۵۰۵ دلاری نیز هستند هرچند این خبر تایید نشده است.
در بازار چین علی رغم این که دادهها صنعتی نشانگر افت میزان موجودی انبارهای میلگرد است، بدبینی موجود در بازار پیرامون تقاضا باعث شده تا قیمت میلگرد نتواند افزایش یابد.
بخش املاک و مستغلات چین که یکی از ستونهای اصلی رشد اقتصادی و مصرف فولاد در این کشور است تا به اینجای سال راکد بوده است. میزان سرمایهگذاری در املاک و مستغلات در اولین فصل سال میلادی نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵.۸ درصد افت کرده است. همچنین میزان پروژههای ساختمانی جدید در همین دوره با ۱۹ درصد افت نسبت به سال قبل همراه بوده است.
در نمودارهای زیر روند تاریخی حاشیه سود از ابتدای سال ۲۰۲۲ نشان داده شده است. خط چین بیانگر حاشیه سود بر اساس اخرین نرخهای موجود است (ارقام بر حسب دلار بر تن هستند).
همچنین روز چهارشنبه کمیته اصلاحات و توسعه ملی چین (NDRC) اعلام کرد به منظور حفظ ثبات بازار، نظارتهای خود را بر روی بازار سنگ آهن بیشتر خواهد کرد تا از هرگونه افزایش غیرمنطقی قیمت جلوگیری کند. به دنبال این خبر قیمتها در بازار آتی محصولات تخت چین کاهش یافت.
در زمان نگارش این گزارش قیمتهای نقدی ورق گرم در بازار داخلی چین بیش از ۶۰۰ دلار بوده اما قیمتها در بازار آتی زیر ۶۰۰ دلار و حوالی ۵۷۰ دلار معامله شده است.
در نمودارهای زیر روند قیمت سررسیدهای مختلف از می۲۰۲۳ تا اوریل۲۰۲۴ برای میلگرد و ورق گرم در بازار آتی چین ارائه شده است. خط چین نشانگر قیمت در بازار نقدی است. نمودار خط و نقطه نشانگر قیمتها در ۱۴ اوریل در بازار اتی و نمودار خط ممتد نشانگر قیمتها در ۲۱ اوریل در بازار اتی هستند. ارقام بر حسب دلار بر تن هستند.
منبع: کارگزاری پویان
انتهای خبر/ ف
نظر شما