به گزارش پایگاه خبری آهننیوز، بازار زنجیره فولاد از هفته گذشته و با عدم اجرای مصوبات تنظیم بازار توسط برخی ارکان مرتبط با این حوزه وارد التهاب شده که اثرات آن در معاملات دیروز آهن اسفنجی مشهود است.
دیروز ۴ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۳۰ هزار تن آهن اسفنجی با نرخ پایه ۹۹ هزار و ۸۵۴ ریال عرضه شده و تقاضای مجاز به خرید در بهین یاب (طبق نظر سیفاله امیری، مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت) ۱۴۵ هزار تن بوده، لکن در عمل بالای ۳۰۰ هزار تن تقاضا در بازار ورود کرد که شرایط را برای جهش ۲۶ درصدی قیمت فراهم آورد.
این در حالی است که نرخ آهن اسفنجی فوب ایران بر اساس معامله رینگ صادراتی ۳۳۵ دلار بریکت در بورس کالا و با احتساب ۲۰ دلار اختلاف نرخ اسفنجی-بریکت و ۱۵ دلار حمل زمینی، معادل ۳۰۰ دلار/تن در کارخانه بوده که با توجه به قیمتهای کشف شده دیروز (۱۲.۴۸۱ میلیون تومان/تن)، سیگنال دلار ۴۱ هزار و ۶۰۰ تومانی را میدهد.
در پی همین اتفاق، سیفاله امیری مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت طی نامهای به مدیرعامل بورس کالا عنوان کرد که بورس کالا در معاملات دیروز آهن اسفنجی مصوبات کارگروه مدیریت بازار را رعایت نکرده و سهمیههای بهینیاب و فهرست ارسالی وزارت صمت از خریداران مجاز آهن اسفنجی، مورد توجه بورس کالا قرار نگرفته است.
وزارت صمت درخواست کرده که به دلیل عدم رعایت مصوبات تنظیم بازار، معاملات دیروز آهن اسفنجی ابطال شود.
پیشتر گفته میشد که بورس کالا در معاملات دیروز آهن اسفنجی، سهمیههای بهینیاب را اعمال نکرده درصورتی که مقرر شده بود از ابتدای اردیبهشتماه سال ۱۴۰۲ خرید مواد اولیه از بورس کالا منوط به ثبتنام متقاضیان در سامانه بهینیاب باشد.
با تداوم التهاب بازار ناشی از عدم هماهنگی ارکان تنظیم بازار، انتظار میرود سیاست وزارت صمت در دوره پس از استیضاح به برخی افراد درون بدنه دولت نزدیکتر شده و حمایت از مکانیزم کشف قیمت محصولات در معاملات بورس کالا کاهش یابد.
در این راستا نشست مشترک وزارتخانههای صمت و اقتصاد به منظور رفع اختلافات پیش آمده در حوزه تنظیم بازار زنجیره فولاد، امروز با حضور مدیران صمت، گمرک و بورس کالا به ریاست احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد برگزار میشود.
از جمله ۳ موضوع کلیدی قابل طرح در این جلسه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱- لزوم توقف معاملات اعتباری در شرایط کسری عرضه از سوی بورس کالا
۲- لزوم ممانعت گمرک از صادرات محمولههای فولادی که به منظور مصرف داخلی به فروش رسیده، لکن بر خلاف نظر تولیدکننده، از طریق شرکتهای تجاری اقدام به صادرات آن می شود
۳- لزوم توجه به سامانه جامع تجارت و ضرایب شفافیت در تعیین تقاضای واقعی معاملات بورس کالا
انتهای خبر/ ف
نظر شما