به گزارش پایگاه خبری آهننیوز، کاهش قیمتهای جهانی، ارامش نسبی در بازار دلار و همچنین افزایش عرضه اهن اسفنجی را میتوان از مهمترین دلایل کاهش قیمت در بازار فولاد دانست.
چشمانداز نزولی و نقدی بودن اکثر معاملات باعث شده تا رقابت بر روی محصولات افت محسوسی داشته باشد و معاملات در قیمت پایه انجام شود. هم زمان نهاد نظارتی هم با تصمیمات خود سعی در تشدید و حفظ این روند کاهشی دارد. این مساله را میتوان در ابطال معاملاتی که با رقابت همراه شوند مشاهده کرد. اتفاقی که در عرضه ورق روغنی رخ داد شاهدی بر این مدعاست.
ورق روغنی خودرو به صورت اعتباری عرضه شد و با وجود اینکه نسبت تقاضا به عرضه چندان بالا نبود رقابت بر روی قیمت توسط دو خودروساز باعث شد تا قیمتها از ۳۵ هزار تومان به ۴۳ هزار تومان برسد. این رشد قیمتی با ابطال معاملات همراه بود.
در عرضه ورق لوازم خانگی هم اتفاق مشابهی رخ داد. تعدیل شرایط عرضه به ۵۰ درصد نقد، ۵۰ درصد اعتباری هم نتوانست از فشار تقاضا بکاهد و مجدد منجر به ابطال معاملات شد.
تغییر مجدد در فرمول قیمت پایه و محدود کردن سقف رشد قیمت پایه هفتگی بورس کالا به یک درصد دیگر اقدام بازارساز برای تداوم روند نزولی قیمتها است.
انتظار داریم شرایط در کوتاه مدت همچنان به همین منوال باشد.
بررسی جذابیت صادرات و واردات محصولات نهایی
• منظور از نرخ خرید بازرگان، نرخی است که با لحاظ نرخهای صادراتی و کسر هزینههای حمل و گمرکی و در نظر گرفتن حاشیه سود ۵ درصد برای بازرگان محاسبه شده است. این نرخ با فرض امکان خرید از بورس کالا و صادرات محصول محاسبه شده است.
• نرخ وارداتی با لحاظ هزینههای حمل، عوارض وارداتی و در نظر گرفتن ۵ درصد حاشیه سود بازرگان محاسبه شده است. برای ایجاد قابلیت مقایسه با نرخهای بورس کالا مالیات بر ارزش افزوده را در نظر گرفته نشده است.
بازار جهانی
در بازار جهانی فولاد کاهش قیمتها همچنان ادامه دارد. به خصوص تداوم افت قیمت مواد اولیه میتواند حمایت بهای تمام شده را از بین ببرد و فضا را برای افت بیشتر در کوتاه مدت فراهم کند. هر چند برخی اخبار مثبت هم به گوش میرسد؛ از جمله رشد مار واردات و صادرات چین در ماه مارس و ثبت بیشترین میزان واردات نفت این کشور در بیش از دو سال گذشته، اما بازار حداقل هنوز واکنش مثبتی به این اخبار نشان نداده است.
فعالان بازار چین متفقالقول هستند که نگرانیها در مورد تقاضای ضعیفتر از حد انتظار باعث کاهش قیمتها در بازار شده است و چشمانداز قیمت را همچنان نزولی میبینند. با این وجود برخی هم خوش بین هستند و معتقدند بهبود تقاضا به دلیل آب و هوای بارانی چین به تاخیر افتاده است و احتمالا در اواخر فصل دوم یا فصل سوم سال میلادی اوضاع بهتر خواهد شد.
بازار مسکن چین در ماه مارس نسبت به ماه قبل بهبود داشت اما همچنان ضعیفتر از زمان مشابه در سال گذشته است. به همین دلیل بازار نگران است که تقاضای میلگرد شاید به این سادگیها افزایش نیابد. حاشیه سود تولید میلگرد در چین به شدت کاهش یافته است به طوری که تولید به روش قوس الکتریکی در چین زیان ۵۰ یوان در تن را به همراه دارد .
با این شرایط احتمالا کارخانهها از تولید خود خواهند کاست تا از افت بیشتر قیمت جلوگیری کنند. بر اساس دادههای انجمن فولاد چین متوسط تولید روزانه فولاد خام چین در طول ۲۱-۳۱ ماه مارس ۲.۲۶ میلیون تن بوده است که بالاترین میزان از ژوئن ۲۰۲۲ است.
در نمودارهای زیر روند تاریخی حاشیه سود از ابتدای سال ۲۰۲۲ نشان داده شده است. خط چین بیانگر حاشیه سود بر اساس اخرین نرخهای موجود است (ارقام بر حسب دلار بر تن هستند).
منبع: کارگزاری پویان
انتهای خبر/ ف
نظر شما