کد خبر 202
۵ تیر ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۸

وزیر سمت در نشست خبری با تشکل‌ها:

بازار فولاد از نرخ ارز پیروی نمی‌کند

بازار فولاد از نرخ ارز پیروی نمی‌کند

اثر سومی که قیمت ارز بر روی کالاها دارد را باید قطع کرد الان بازار فولاد از نرخ ارز پیروی نمی‌کند، باید در حوزه‌های زیرساختی دیگر هم چنین باشد.

به گزارش آهن نیوز، سیدرضا فاطمی‌امین وزیر صمت در نشست خبری با تشکل‌ها گفت: ما در تابستان‌ها کمبود برق داریم. زیرا باید سالانه به اندازه 3 هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی ایجاد شود، اما این اتفاق نمی‌افتد. البته در تأمین برق صنعت فولاد مشکلی نخواهیم داشت. نحوه تأمین برق صنایع نسبت به سال گذشته بهبود یافته و سیمانی‌ها هم شبانه برق می‌گیرند.

وی همچنین درباره تأثیر تحرکات اخیر روسیه در بازار فولاد اظهار داشت: روسیه اخیراً کاهش قیمت شدیدی در بازار فولاد ایجاد کرد. امیدواریم با تداییری که اندیشیده شده ما از این کاهش قیمت‌ فولاد آسیب نبینیم.

فاطمی‌امین به شرایط بازار فولاد هم اشاره کرد و گفت: قیمت فولاد در سال جدید نوساناتی داشت. گرچه برخی این شرایط را به بازار ارز ارتباط می‌دهند، اما باید گفت که قیمت فولاد از نرخ ارز پیروی نمی‌کند.

وزیر صمت تصریح کرد: عدم‌توازن در حوزه سرمایه‌گذاری و زنجیره تامین در صنایعی همچون فولاد و خودرو و موارد دیگری همچون برق و گاز از جمله مشکلاتی است که ما با آن روبرو هستیم. درست است هنگام گلوگاه‌هایی همچون قطعی برق و گرانی اجناس با پیگیری‌های مقطعی مشکلات آن تا حدودی برطرف می‌شود اما این مرتفع شدن تنها مانند مسکنی است که نمی‌تواند بیماری اصلی را درمان کند.

اصلاح ساختاری در حوزه ارز باید صورت گیرد

وی با اشاره به تأثیرات قیمت ارز بر نرخ‌های داخلی گفت: ما با دست خودمان قیمت‌های داخلی را به نرخ ارز وصل کرده‌ایم، ارز به سه روش بر روی قیمت‌های ما تأثیر می‌گذارد به‌عنوان مثال وقتی نرخ ارز بالا می‌رود کالاهای وارداتی مانند روغن یا پنبه گران می‌شود. اثر دوم که ارز دارد اثر انتظار تورمی است وقتی قیمت ارز افزایش می‌یابد مردم فکر می‌کنند برای حفظ ارزش پول دارایی خود را باید به ارز یا کالای دیگری تبدیل کنند و این موضوع نیز بر نرخ ارز اثرگذار است و اثر سوم این است که بعضی از کالاها مانند پتروشیمی طبق قوانین خودمان به نرخ ارز متصل است و بنابراین مسائل خارجی بر آن تأثیرگذار است.

فاطمی‌امین افزود:‌ وقتی در مورد اصلاح ساختار صحبت می‌کنیم منظورمان این است که این رویه‌ها را تغییر دهیم به‌عنوان مثال اثر سومی که قیمت ارز بر روی کالاها دارد را باید قطع کرد الان بازار فولاد از نرخ ارز پیروی نمی‌کند و باید در سایر مسائل دیگر نیز به همین روش پیش برویم. در حال حاضر اصلاح ساختار به چند دلیل سخت است ما در شرایط ناپایداری قرار داریم و می‌خواهیم اصلاح ساختاری انجام دهیم.

باید به ساز و کار نوین ورود شود

وزیر صمت در ابتدای این نشست خبری گفت: وقتی قرار است بخش صنعت و معدن مدیریت شود، باید ساز و کارها تغییر کند. مهم‌ترین مأموریت ما در دوره جدید رفتن به سمت ساز و کار نوینی است که ظرفیت‌ها و منابع موجود بهینه شوند اما باید توجه داشت که اصلاح ساختاری سخت است و در شرایط ناپایدار کنونی سخت‌تر. پنج سال است که تورم بالای ۳۰ درصد قرار دارد. زمانی که قرار است ساز و کار جدید استقرار یابد عدم آشنایی بخشی از ماجراست؛ منافع عده‌ای در ساز و کار جدید به خطر می‌افتد و در این مسیر سنگ‌اندازی می‌کنند.

در حوزه معدن خبرهای خوبی در راه است

او همچنین با انتقاد نسبت به عملکرد نظام بانکی تصریح کرد: باید روش‌های نوین تامین مالی اجرا شود. پیش از این ۴۰۰۰ میلیارد تومان در بخش تأمین مالی زنجیره‌ای هزینه شد و ۲۰ درصد تأمین مالی امسال از این طریق انجام می‌شود.

وزیر صمت به اکتشافات معدنی نیز اشاره و عنوان کرد: سال گذشته ۵۰۰ میلیون تن از معادن برداشت داشتیم؛ ۴٫۵ میلیون تن این ماده خام صادر شد که دستاورد خوبی است. در حوزه اکتشاف یک پروژه شناسایی ذخایر شروع شد که در گام نخست خراسان جنوبی منابع بسیار خوبی کشف شد. تا یک ماه آتی جزئیات دقیق‌تر اعلام می‌شود.

پایان پیام/ف

کد خبر 202

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =