به گزارش خبرنگار آهننیوز، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) از ابتدای سال 1399 سیاست بومیسازی و توسعه ساخت داخل را با همکاری انجمن تولیدکنندگان فولاد و مشارکت شرکتهای بزرگ فولادسازی ابلاغ کرد و در این مدت اهداف عملیاتی از شرکتهای زیرمجموعه و وابسته را پیگیری و پایش میکند.
به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، طبق گزارش "دفتر بومیسازی و ساخت داخل ایمیدرو" به مناسبت روز صنعت و معدن، در راستای هدفگذاری صرفهجویی ارزی از محل بومیسازی و استفاده از ظرفیتها و توانمندیهای داخل کشور، شرکتهای فولاد مبارکه، فولاد خوزستان و ملی صنایع مس ایران به ترتیب بیشترین میزان صرفهجویی ارزی در سال ۱۴۰۰ را به نام خود ثبت کردند.
بر این اساس طبق برنامهریزی صورت گرفته در این زمینه، طی سال ۱۴۰۰، شرکتهای فولاد مبارکه (۲۳۱.۳ میلیون دلار)، فولاد خوزستان (۱۲۰.۲ میلیون دلار)، ملی مس (۷۸ میلیون دلار) و گل گهر (۵۱.۶ میلیون دلار) در جایگاه اول تا چهارم بومیسازی قرار گرفتند.
همچنین شرکتهای ملی فولاد ایران (۲۱ میلیون دلار)، فولاد خراسان (۲۰ میلیون دلار)، چادرملو (۱۶.۵ میلیون دلار)، گهر زمین (۷.۸ میلیون دلار)، سرمایهگذاری پارسیان (۶.۷ میلیون دلار)، میدکو (۵.۲ میلیون دلار)، آلومینای ایران (۴.۲ میلیون دلار)، آلومینیوم جنوب (۲.۷ میلیون دلار) از جمله شرکتهای فعال در صنایع فولاد و آلومینیوم به شمار میروند که در رتبههای بعدی لیست صرفهجویی ارزی قرار دارند.
همچنین منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس (۱.۷ میلیون دلار)، شرکت آلومینیوم المهدی (۱.۳ میلیون دلار)، مجتمع سنگان (۸۹۸ هزار دلار)، فولاد هرمزگان (۶۲۶ هزار دلار) و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران (۵۰۰هزار دلار) صرفهجویی ارزی حاصل از بومیسازی در مدت یاد شده را محقق کردند.
علاوه بر ارقام فوق که مربوط به شرکتها و واحدهای تحت پوشش و تابعه است، بخشی از سیاست بومیسازی و صرفه جویی ارزی در "طرح های در دست اجرا" محقق میشود.
پایان پیام/ ف
نظر شما