-
وزیر کار از فساد در صندوقهای بازنشستگی میگوید؛
فساد در ایران، سیستماتیک یا موضعی؟
یکی از پرسشهای مهمی که در نظامهای دولتی مطرح است، این است که مسئول برخورد با فساد چه نهادی یا فردی است؟ در کشوری مانند ایران، که فساد یکی از چالشهای جدی سیستم دولتی به شمار میرود، این سؤال بسیار حساستر و کلیدیتر به نظر میرسد.
-
تحلیل بازدید سرپرست از کارگران سنگآهن مرکزی / آهنگ حماسی یا رویکردی صرفاً تبلیغاتی؟
در بازدید اخیر عسگری از سایت چغارت بافق، روابط عمومی شرکت آهنگ حماسی ویژهای برای او ساخته است که با واکنشهای متفاوتی مواجه شده است. هرچند انتخاب چنین رویکردهایی برای تحریک احساسات و انرژی مثبت کارکنان و مدیران طبیعی است، اما به نظر میرسد که این گونه اقدامات بیشتر به سطح ظاهری و تحریک احساسات عمومی پرداخته و نیازهای واقعی و اساسی صنعت را به حاشیه میبرد.
-
وزیر صمت چهارنفر را بهعنوان اعضای جدید هیات عامل ایمیدرو معرفی کرد
مدیران جدید ایمیدرو / از تجربههای پیشین تا چالشهای آینده
اعضای جدید شامل محمد آقاجانلو، وجیهالله جعفری، محمد رضا سجادیان و عباس حسینی هستند. در ادامه، نگاهی مختصر به سوابق این مدیران خواهیم داشت.
-
همکاری سازمان بازرسی و گلگهر به قطعیت رسید
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گلگهر، به تازگی با ارسال نامهای به رئیس سازمان بازرسی کل کشور، از اقدامات این سازمان در تسهیل پروژه مشارکتی احداث راهآهن کرمان-سیرجان تقدیر کرد. این پروژه پس از چهار سال پیگیری و با همکاری نزدیک سازمان بازرسی به مرحله قطعیت رسید.
-
کیوان جعفری طهرانی؛ پرچمدار ایران در کنفرانسهای بینالمللی صنعت فولاد
جعفری طهرانی در پنل پرسش و پاسخ، به دغدغههای حاضرین در مورد تنشهای منطقهای و تأثیر آن بر اقتصاد جهانی پاسخ داد و گفت: “امروز صنعت فولاد ایران با بهرهمندی از گاز، تا ۷۰ درصد سبز شده و امید میرود که با تأمین انرژی برق و گاز در تابستان و زمستان، مشکلات این صنعت کاهش یابد.”
-
ضرر جبران ناپذیر فولادی ها از قطعی برق/تولید فولاد ۵.۴ درصد کاهش یافت
تولید فولاد در ۵ ماهه امسال با افت ۵.۴ درصدی مواجه شده که عمده دلیل این کاهش تولید ناشی از محدودیت های برقی است.
-
سود ۱۲۲ هزار میلیاردی این شرکت فولادی زیر ذره بین قرار گرفته است
«سود ۱۲۲ هزار میلیارد تومانی یک شرکت فولادی» زیر ذرهبین رفته است، ذرهبینی که با ناآگاهی و عدم شناخت از صورتهای مالی و همچنین ماهیت کسبوکار همراه شده است. البته بار اولی نیست که سود فولاد مبارکه به عنوان یکی از شرکتهایی که بیشترین ارزش بازار را در بورس اوراق بهادار دارد و بزرگترین صادرکننده غیرنفتی کشور است، واکاوی میشود اما این بار هم اگر همانند دفعات قبلی با شناخت کافی، صورتهای مالی فولاد مبارکه بررسی شود، تاثیر بزرگ و شگرف این شرکت در اقتصاد کشور نمایان میشود.
-
تاثیرات فاجعه بار افزایش قیمت بنزین در ایران
تغییر قیمت یک کالا مانند بنزین در ایران اثرات بسیار گستردهای در جنبههای مختلف دارد. از جمله در زمینه اقتصادی باید توجه کرد که اثرات این تغییر قیمت، بسیار گسترده ات و بدون مطالعه دقیق اینها و اثبات منافع آن نمیتوان این اقدام را توجیه کرد. میتوان از جمله اثرات آن را چنین برشمرد. این افزایش در وهله نخست بر بودجه و هزینههای خانوار اثر شدیدی دارد. اثرات آن بر درآمد و هزینههای رانندگان و بخش حمل و نقل بسیار گسترده است.
-
مپنا با ادعای تولید توربین و تاسیس نیروگاهها موجب بروز ناترازی ۱۸هزار مگاواتی برق شد
یک فعال بخش خصوصی گفت: در سالهای اخیر، مجموعه مپنا با ادعای تولید توربین و تاسیس نیروگاهها موجب بروز ناترازی ۱۸هزار مگاواتی شده است.
-
نرخ انرژی برای فولادیها ۱۰ برابر سیمانیها است/ وقتی صنعت فولاد ۴ ماه از سال را برق ندارد، یعنی گرانتر از بازار جهانی در حال خرید انرژی است
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در مورد این موضوع که گفته میشود صنایع فولادی از رانتهایی نظیر انرژی ارزان بهرهمند هستند و این به نوعی حمایت از آنها است، گفت: نرخ انرژی برای فولادیها ۱۰ برابر سیمانیها است و با قطع انرژی ما هزینههای دیگری را متحمل میشویم. ضمن این که وقتی صنعت فولاد ۴ ماه از سال را برق ندارد، یعنی گرانتر از بازار جهانی در حال خرید انرژی است، بنابراین سوبسیدی وجود ندارد.
-
ضربه ۹ میلیارد دلاری بانک مرکزی به فولادیها در ۴ ماه!
رضا شهرستانی، عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد گفت: سیاست نادرست بانک مرکزی مبنی بر برگشت کل ارز صادراتی با ارز نیما، به صادرات فولادیها ضرر بسیاری زده است. اختلاف قیمت حدود ۱۷ هزار تومان با نرخ آزاد است و در چنین شرایطی، صادرات توجیه اقتصادی نداشت. از این رو، روند صادرات کاهشی بوده و حتی بسیاری از تجار خارجی با تبدیل دلار آزاد به ریال و با استفاده از کارتهای بازرگانی موقتی یا استیجاری، بدون آنکه نیاز به رفع تعهد داشته باشند، صادرات انجام میدادند و از این محل سود میبردند. از این رو، عملاً ارزی به کشور برنمیگشت و این موضوع لطمه ۹ میلیارد دلاری به فولاد ایران در چهار ماه اول سال جاری زد.
-
فساد ۹۲ هزار میلیاردی در فولاد مبارکه سپاهان اتفاق نیافتاده است!+جزئیات جدید ماجرا
سخنگوی قوه قضاییه میگوید در پرونده فولاد مبارکه فسادی اتفاق نیفتاده بلکه تاکنون آن چیزی که دستگاه قضایی و جریان دادرسی به آن دست پیدا کرده، تخلف عرضه خارج از شبکه است.
-
یک باند فساد مالی از کارمندان دولتی در کرمان به دام افتادند/ کشف 700 سکه و یک کیلو طلای آب شده در منزل متهمان
رییس کل دادگستری کرمان از بازداشت هفت مدیر و کارمند دولتی به اتهام اخذ رشوه و قاچاق سوخت در این استان خبر داد.
-
وزارت نیرو باید غرامت قطعی برق را پرداخت کند/ ضرر شدید صنایع کشور از ضعف مدیریت انرژی
رئیس اتاق ایران گفت: این طور نمیشود که وزارت نیرو هر زمان بخواهد برق واحدهای تولیدی را قطع کنند و هیچ غرامتی به آن پرداخت نکند و صنایع کشور از ضعف مدیریت انرژی بسیار متضرر شده است.
-
ضربه مهلک وزارت نیرو به صنعت فولاد/ صادرات شرکت آذر فولاد امین به صفر رسید
مدیرعامل شرکت آذر فولاد امین گفت: متاسفانه شرکت آذر فولاد امین، امسال هیچ گونه صادراتی نداشته است و هر گونه صادراتی نیز با کارتهای صادراتی یکبار مصرف صورت گرفته است.
-
دو چالشی که فولاد سازان با آن دست و پنجه نرم می کنند
فولادسازان سالهای سختی را پشت سر گذاشتهاند و همواره طی سالهای اخیر با چند چالش اصلی روبهرو بودند؛ یکی از مهمترین دغدغههای آنها در زمینه ارز و بازگشت ارز بود. مساله دوم نیز نبود انرژی کافی، ارزان و قابل دسترس و همچنین مواد اولیه با کیفیت با قیمت متناسب است .
-
خطری که در کمین معادن ایران است/ به زودی معادن ایران زمین گیر می شوند
دبیر انجمن تولیدکنندگان و واردکنندگان ماشینآلات سنگین معدنی، ساختمانی و راهسازی گفت: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری باید با برنامهریزی، معادن را جایگزین نفت کرد و از متکیبودن بودجه کشور به نفت رها شد، اما متاسفانه در چند سال اخیر در این زمینه اقدام خاصی صورت نگرفته است و استفاده از ماشینآلات فرسوده، بدون کارایی، با بهرهوری بسیار پایین و هزینه بسیار بالا، در آینده باعث آسیب جدی به معادن خواهد شد.
-
معیشت مردم با ناترازی انرژی به خطر افتاده است/دولت چهاردهم، صنایع فولادی را از تور قیمت گذاری دستوری خارج کند
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: ناترازیهای ناشی از قیمتگذاری دستوری در بخش انرژی، تبعات اقتصادی گستردهای برای بخشهای مختلف صنعت، تولید و حتی معیشت عموم مردم به همراه داشته است.
-
سرمایه گذاری ۴۰ میلیاردی برای رفع ناترازی انرژی در کشور/ خسارت 5 میلیاردی قطعی برق به صنایع
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به ناترازی های انرژی در کشور، از سرمایه گذاری ۳۵ تا ۴۰ میلیارد دلاری برای رفع این ناترازی ها خبر داد.
-
ادعای شرکتهای فولاد مبنی بر کاهش تولید به دلیل کمبود برق صحت ندارد/ عدم فروش در بورس کالا موجب دپوی محصولات فولادی شده است
یک کارشناس انرژی با اشاره به ادعای شرکتهای فولاد مبنی بر کاهش تولید به دلیل کمبود برق تاکید کرد: این موضوع هم صحیح نیست، زیرا طبق آمار بورس کالا صنعت فولاد نتوانسته است محصولات خود را به فروش برساند و در نتیجه انبارهای شرکتهای فولادی پر شدهاند. به عنوان مثال طی یک ماه گذشته تنها ۱۱ درصد از محصول میلگرد صنایع فولادی به فروش رسیده است.
-
نگاهی به وخامت اوضاع شرکت ذوب آهن/زیان ۲۶ هزار میلیاردی و و حاشیه سود خالص منفی در سال ۱۴۰۲
گزارش تفسیری مدیریت ذوب آهن در پایان سال ۱۴۰۲ نشان می دهد که این شرکت در بین شرکتهای برتر فولادساز داخلی تنها شرکتیست که زیان عملکرد داشته و حاشیه سود خالص منفی ۷.۲۴ درصدی در کنار زیان عملیاتی ۲۶ هزار میلیارد ریالی گواه وخامت موجود در این شرکت است.
-
بهای سنگ آهن افزایش یافت/ احتمال رشد قیمت میلگرد و ورق گرم
اعمال سیاستهای حمایتی جدید میتواند امیدواریها درباره احیای بازار تقاضای سنگآهن در چین و افزایش مصرف داخلی محصولات فولادی در این کشور و در نتیجه رشد مثبت قیمتها را پررنگتر کند. تحتتاثیر رشد آرام بهای سنگآهن، انتظار میرود بازار معاملات میلگرد و ورق گرم نیز با افزایش تقاضا روبهرو شود و دستکم رشد جزئی قیمت را در روزهای پیشرو در معاملات جهانی تجربه کند.
-
وزارت نیرو، صنعت فولاد را به هدررفت ۱.۳ میلیارد دلار انرژی متهم کرد!
بحث تامین نشدن برق مورد نیاز صنایع همواره موضوعی موردتوجه بوده است. فولاد به عنوان صنعتی که همواره قربانی قطعی برق بوده، اکنون با اتهام هدررفت انرژی معادل ارزش 1.3 میلیارد دلار روبهروست.
-
تولیدکنندگان از افزایش اخیر قیمت سیمان سهمی ندارند/ قطعی برق به نفع دلالان است
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در واکنش به افزایش اخیر قیمت سیمان گفت: این دلالان هستند که از گرانی سیمان در کف بازار منتفع میشوند وگرنه تولیدکنندگانی که این روزها با کمبود برق دست به گریبان هستند سهمی از این افزایش قیمت ندارند.
-
دلایل افت ۱۶ درصدی صادرات فولاد با وجود ارتقای ظرفیت صنعت فولادسازی
نهادههای تولید میتوانند صادر شوند یا در بازار داخلی مصرف شوند. فولاد تولیدی کشور بهعنوان یک نهاده تولید از هر دو جهت با مشکل مواجه است. از طرفی مصرف محصول در بازار داخلی رونق زیادی ندارد و این مانع از افزایش مقیاس داخلی صنایع فولادی میشود. ایران به مانند چین پایههای صنعتی گسترده برای مصرف داخلی فولاد ندارد. از طرف دیگر بازار رقابت کامل جهانی، نوسان قیمتی زیاد و تحریمها و موانع داخلی قانونی همچون الزام صادرکنندگان به بازگشت ۱۰۰درصد ارز صادراتی مانع از گسترش مقیاس خارجی این صنایع میشود.
-
تعطیلی ادارات تهران از امروز ساعت ۱۲ تا روز شنبه
مدیر کل روابط عمومی استانداری تهران اعلام کرد: درپی افزایش دما ادارات استان تهران امروز ۳ مرداد از ساعت ۱۲ و فردا ۴ مرداد از ساعت ۱۱ تعطیل است.
-
صنایع ایران در دام رکود تورمی وحشتناک گرفتار شدند
صنایع ایران در چرخه رکود تورمی گرفتار شدهاند. پایش بخش حقیقی اقتصاد در خردادماه حاکی از رکود تولید و فروش اغلب صنایع بورسی است. براین اساس، رشد میانگین متحرک سهماهه شاخصهای تولید و فروش فعالیتهای صنعتی همچنان در محدوده منفی قرار دارد. در این بین، شاخص فروش به میزان بیشتری در مقایسه با شاخص تولید کاهش یافته است که نشانهای از بحران تقاضا در بنگاههای صنعتی است.
-
مدیرعامل صبا فولاد خلیج فارس:
افزایش قیمت مسکن ربطی به فولاد ندارد / ایران به تدریج بازار جهانی فولاد را از دست میدهد
احسان دشتیانه، عضو هیات مدیره انجمن فولاد در نشست انجمن تولیدکنندگان فولاد خطاب به پزشکیان رئیس جمهور گفت:مدیریت مصرف برق خانگی در کشور باید در اولویت برنامههای حوزه انرژی دولت جدید قرار گیرد.
-
مدیرعامل فولاد خوزستان:
مزیتهای فولاد ایران در صادرات فولاد میانی زیاد است/ تعریفمان از خامفروشی را اصلاح کنیم
مدیرعامل فولاد خوزستان گفت: یکی از مزیتهای فولاد ایران در صادرات فولاد میانی است و باید تعریف خود از فولاد خام را اصلاح کنیم. از دولت جدید انتظار میرود جلوی مسائلی همانند سیاستهای تنبیهی صادراتی، کارتهای بازرگانی اجارهای گرفته شود.
-
دو ساعت قطعی برق، ۸ ساعت تولید را متوقف می کند/ عدالت در توزیع خاموشی صنایع وجود ندارد
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران ضمن اشاره بر گرفتاریها و چالشهای ناشی از محدودیتهای برق و ناترازیهای انرژی، اعلام کرد که دو ساعت قطعی برق فولادیها، حدود هشت ساعت تولید را متوقف میکند؛ نسبت به عدم رعایت عدالت در توزیع خاموشیها و حتی دریغ برق تولیدی نیروگاههای خود فولادسازان گلایه کرد و معتقد است که بایستی این اعمال محدودیت برای صنایع با عدالت، اعمال شود.