به گزارش آهننیوز؛ داریوش رشیدی، مدیر ناحیه آهنسازی این شرکت، در گفتوگویی از کاهش شدید ظرفیت تولید آهن اسفنجی در فولاد مبارکه خبر داد و گفت: با اعمال محدودیت گاز ایجاد شده برای واحدهای احیا مستقیم فولاد مبارکه، ظرفیت تولید روزانه ۲۵ هزار تن آهن اسفنجی در این شرکت به ۸ هزار تن در روز کاهشیافته است و باتوجهبه روند مصرف گاز کشور و اعمال محدودیتهای شدیدتر که طی سالهای اخیر بیسابقه و برای اولینبار اتفاق افتاده است، تولید آهن اسفنجی در این شرکت از دهم بهمنماه کاملاً متوقف و به صفر رسیده است.
وی افزود: اگرچه باتوجهبه شرایط و پیشبینیهای صورتگرفته تعمیرات اساسی واحدهای احیا مستقیم در زمان محدودیتهای مصارف گاز انجام شده است و آماده تولید با تمام ظرفیت هستیم، اما طی این مدت فرصت تولید حدود ۵۰۰ هزارتن آهن اسفنجی را ازدستدادهایم و پیشبینی میشود در صورت تداوم روند محدودیتها این مقدار تا پایان بهمنماه به ۷۰۰ هزارتن افزایش یابد که زیان ناشی از آن قابلجبران نیست.
بیشتر بخوانید:
ایران رتبه دوم تولید آهن اسفنجی جهان را به دست آورد/ فولاد...
رشیدی با بیان اینکه فولاد مبارکه یکی از بزرگترین مصرفکنندگان گاز در کشور است و نیاز روزانه خود را از طریق شبکه گاز تأمین میکند، از سازمانهای ذیربط خواست تا با همکاری و مساعدت، برای تأمین پایدار گاز موردنیاز خطوط تولید فولاد مبارکه چارهاندیشی عاجلی انجام شود.
بر اساس این گزارش ، فولاد مبارکه با تولید بیش از ۷ میلیون تن آهن اسفنجی در سال ۱۴۰۰، بزرگترین تولیدکننده این محصول در کشور و منطقه بوده است. آهن اسفنجی یکی از مهمترین مواد اولیه برای تولید فولاد در کورههای الکتریکی است که با استفاده از گاز طبیعی به عنوان عامل کاهنده، از کنسانتره آهن تولید میشود. تولید آهن اسفنجی به دلیل کمترین آلایندههای زیستمحیطی نسبت به سایر روشهای آهنسازی، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
انتهای پیام/
نظر شما