به گزارش آهن نیوز؛ مرتضی عزتی، تحلیلگر اقتصادی، با اشاره به رشد هشت درصدی پیش بینی شده در برنامه توسعه هفتم بیان کرد: دستیابی به این نرخ رشد اقتصادی با وضعیت فعلی قابل تحقق نیست. در سال گذشته رشد اقتصادی حدود صفر داشتیم و یا اندکی بالاتر از صفر بود. با این وضعیت اگر بخواهیم ادامه دهیم قطعاً رشد ۸ درصدی قابل تحقق نیست بویژه در ده سال اخیر با وضعیت تحریمها رشد اقتصادی به معنای واقعی نداشتیم.
وی تاکید کرد: هدف کاملاً غیرمنطقی است. با وضعیت موجود و با چهارچوب های کلی که در کشور حاکم است این رشد قابل تحقق نیست مگر اینکه این چهارچوبها و سیاستهای کلی را تغییر دهیم که در برنامه تدوین شده، در نظر گرفته نشده است.
عزتی تاکید کرد: چنین برنامهای با چنین ساختار و فضایی که در اقتصاد کشور وجود دارد به هیچ وجه رشد ۸ درصدی را نمیتواند تحقق دهیم.
این استاد دانشگاه درباره بخش دیگری از برنامه توسعه هفتم اظهار کرد: میزان سرمایهگذاری اعلام شده در برنامه هم با وضعیت موجود قابل تحقق نیست. به تبع آن اشتغال هم قابل تحقق نیست. مگر اینکه تحول و تغییری انجام دهیم که این در برنامه دیده نمیشود.
وی در همین زمینه افزود: باید مشکلاتی که با دنیا داریم را حل کنیم و مشخصاً سراغ سرمایه گذاری خارجی برویم که ها چنین اولویت هایی در لایحه دیده نمی شود.
این اقتصاددان ادامه داد: در این برنامه مثل برنامه های گذشته بخش اساسی دیده نمی شود و به نظر میرسد تکرار همان برنامه های قبلی است. لذا یکسری بندهای مقرراتی در برنامه دیده می شود که دولت برای کشور میخواهد تصویب کند و ربطی به برنامه توسعه هفتم ندارد.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: امروزه در دنیا به این شکل برنامه ریزی نمیشود. اینطوری قانون و لایحه نمینویسند. اقتصاد در دنیا بر اساس هدفهای کلی، سیاستگذاری میشود و آن سیاستها یک استراتژی کلی هستند. ما باید هدف و استراتژی کلی که تحقق آن هدف اصلی است، را داشته باشیم که ظاهرا نه دوست داریم هدف اصلی برای برنامهها قرار دهیم و نه دوست داریم استراتژی اقتصادی داشته باشیم.
وی تاکید کرد: هیچگاه برنامههای ما در ۲۰ سال گذشته استراتژی اقتصادی نداشته است و نمیدانستیم چه مسیر اصلی را برای اقتصاد ترسیم کنیم.
عزتی بیان کرد: همواره قوانین و مقررات جسته و گریخته را تصویب کنیم که هر یک ممکن است اندکی تحقق یابد. همچنین یکسری تمایلات شخصی مبتنی بر دانستههای علمی که کنار هم گذاشتیم و به نام برنامه تدوین می کنیم ارائه دهیم. معمولاً دنیا یک مسیر دیگری میرود. ما علاقه نداریم مسیر دنیا را برویم و دوست داریم بیراهه برویم. آنهایی که برنامه می نویسند ظاهراً میدانند فقط خواستند بنویسند و رفع تکلیف شده باشد!
منبع: اطلاعات آنلاین
انتهای پیام/
نظر شما