رحمان سعادت، استاد دانشگاه سمنان و کارشناس اقتصادی در گفت و گوی اختصاصی با آهننیوز درباره تأثیر افزایش نرخ ارز بر صنایع پاییندستی فولاد گفت: نرخ ارز در چند دهه گذشته علیالخصوص در سالهای اخیر نقش بهسزایی بر بخش مصرف و تولید داشته و در واقع آن را تحتتأثیر نوسانات خود قرار داده است.
وی با بیان اینکه نوسانات نرخ ارز باعث شده تا سرمایهگذاران در حوزههای غیرمولد سرمایهگذاری کنند، اذعان کرد: در واقع زمانی که سود سرمایهگذاری در طلا، سکه و دلار بیشتر شود تولید تحتتأثیر قرار گرفته و ممکن است به مقدار قابل توجهی کاهش یابد.
عضو هیئتعلمی دانشگاه سمنان در ادامه افزود: افزایش مستمر نرخ ارز باعث میشود که سرمایهگذاری و تولید در بخش فولاد کاهش یافته و سرمایهگذاران و تولیدکنندگان به دنبال سوددهی بیشتر در بازار آزاد باشند.
سعادت با بیان اینکه سود صادرات با نرخ ارز رابطه مستقیم دارد، عنوان کرد: بهطور مثال هنگامی که نرخ ارز افزایش یابد سودآوری و انگیزه صادرکنندگان برای صادرات افزایش یافته و اگر بازاریابی و یا بازارسنجی بهخوبی انجام شود افزایش نرخ ارز میتواند تأثیر بهسزایی بر افزایش درآمد و سودآوری شرکتهای صادرکننده خواهد داشت.
این پژوهشگر اقتصاد بینالملل، بی اعتمادی را اولین پیامد ادامه روند افزایش نرخ ارز در کشور دانست و افزود: بیاعتمادی باعث میشود که برنامهریزی و بودجهبندی دولت با مشکلات اساسی مواجه شود.
سعادت با بیان اینکه وجود نوسانات دائمی نرخ ارز باعث بهوجودآمدن ابهاماتی در حوزه تولید، نیرو کار، درآمد و غیره شود، عنوان کرد: به عبارتی تولیدکننده و سرمایهگذاران قادر به برنامهریزی طولانیمدت نخواهند بود و این امر تولید را تحتتأثیر قرار میدهد.
وی با بیان اینکه در سال جاری با افزایش بیسابقه نرخ ارز در کشور مواجه شدهایم؛ ابراز کرد: با این روند نمیتوان انتظار داشت که در سال ۱۴۰۴ به تولید ۵۵ میلیون تن رسید در واقع نمیتوان تولید یک کشور را بدون برنامهریزی و بر اساس دستورات از پیش تعیین شده افزایش داد.
عضو هیئتعلمی دانشگاه سمنان با بیان اینکه در حال حاضر با بحران مدیریت در حوزه صنایع و بازرگانی مواجه هستیم به اثرات این اتفاق در بخشهای مختلف خودرو و صنایع متعدد اشاره کرد و افزود: تا زمانی که تورم کنترل نشود اکثر سیاستهای اقتصادی، راه به جایی نمیبرند. البته بخشی از کنترل تورم، از طریق سیاست خارجی و تعامل با دنیا ممکن است.
انتهای پیام/
نظر شما