به گزارش آهن نیوز از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار بهطور میانگین ۴۲۵۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۲۴.۲ درصد افزایش یافته است.
در هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۲۰۱۴۶ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده و ۲۱۹۵۹ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون معاملات ۱۲ بهمن ۱۴۰۱، افزایش ۸۲۶ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۴.۳ درصدی داشت.
در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۱۷۸۵۰ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۱۹۴۵۶ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در ۱۰ بهمن ۱۴۰۱، ۱۰۱۷ تومان به ازای هر کیلو یا ۶ درصد افزایش یافت.
فاصله قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۱۴ بهمن ۱۴.۸ درصد بود، در هفته گذشته به ۱۲.۹ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا، ۳۴ درصد حجم عرضه شده میلگرد و ۹۴ درصد حجم عرضه شده شمش مشتری داشت.
در هفته گذشته در مجموع شاهد افزایش ۲۰۰ تومانی نرخ دلار (معادل ۰.۴ درصدی) در معاملات بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۴۴۹۰۰ تومان به ۴۵۱۰۰ تومان رسید. آخرین نرخ اسکناس دلار در صرافیها اعلامی توسط مدیریت بازار متشکل معاملات ارز ایران نیز ۴۳۳۶۶ تومان بود.
برای بازار داخلی فولاد پیش بینی میشود که در هفته پیشرو در صورت عدم اصلاح نرخ ارز، احتمال کاهش قیمتها در بازار فولاد بسیار ناچیز خواهد بود. سیاست مهار قیمتها در بازار طلا و ارز از طریق تزریق نیمسکه و دلار در بازارها تاکنون نتیجهبخش نبوده و نرخ دلار بار دیگر وارد کانال ۴۵۰۰۰ تومانی شده است. عدم مهار نرخ ارز با مشکل کمبود گاز و کاهش تولید کارخانجات فولاد و همینطور افزایش قیمت شمش صادراتی ایران همراه شده و در چنین شرایطی پیشبینی میشود که قیمتها در بازار فولاد در کوتاه مدت همچنان در سطوح بالایی باقی بماند.
قیمت شمش فولادی صادراتی ایران در هفته گذشته حتی تا ۵۶۱ دلار به ازای هر تن هم بالا رفت. کمبود گاز باعث شده تا در روز یکشنبه ۲۳ بهمن، حجم عرضه آهن اسفنجی کمتر از ۳۰ هزار تن باشد. جمیع این عوامل را که کنار هم قرار دهیم نمیتوان انتظار کاهش قیمتها در بازار فولاد در کوتاه مدت را داشت. انتظار میرود با گرم شدن هوا در میان مدت حداقل یکی از این عواملِ افزایشی (یعنی مشکل گاز) کنار رود و با افزایش تولید و عرضه محصولات فولادی، بازار داخلی شرایط نسبتاً پایدارتری را تجربه کند.
انتهای پیام/
نظر شما