به گزارش پایگاه خبری آهن نیوز به نقل از خبرآنلاین، خلیل قاسمی در این نشست با بیان اینکه قبل از انقلاب اسلامی حتی یک گرم فولاد هم در استان نداشتیم، گفت:« کل واحدهای صنعتی چند واحد کوچک در حد پارچهبافی بود و حوزه معدن نیز کار قابل توجهی انجام نشده بود؛ اما امروز آمار و ارقامی که در حوزههای فوق الذکر وجود دارد میلیاردی است.
وی افزود:«همزمان با آغاز دهه مبارک فجر سالجاری، بهره برداری و آغاز عملیات اجرایی از ۶۶ طرح صنعتی و معدنی در استان آغاز شده است.
قاسمی اضافه کرد:«میزان سرمایه گذاری در این طرحها افزون بر ۱۳۹ هزار و ۱۱۶ میلیارد ریال در بخش ریالی، و ۵۶٫۵ میلیون دلار و ۱۱٫۲ میلیون یورو در بخش ارزی است».
رئیس سازمان صمت استان با تاکید بر اهمیت پروژه ها افزود: «با بهره برداری از این طرحها زمینه اشتغال ۲ هزار و ۷۲۶ نفر به صورت مستقیم فراهم میشود».
وی تصریح کرد: «این طرحها در شهرستان های بندرعباس، میناب، بندرخمیر، حاجی آباد، جاسک، سیریک، بستک، رودان، بشاگرد و بندرلنگه مستقر هستند».
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان، عنوان کرد : «از ۶۲ طرح قابل بهره برداری در دهه مبارک فجر، ۳۲ طرح به میزان سرمایه گذاری ۷۴ هزار میلیون ریال در حوزه صنعت، معدن و تجارت، ۴ طرح در حوزه شرکت شهرک های صنعتی هرمزگان به میزان سرمایه گذاری ۶۱۶ هزار میلیون ریال، ۱۶ طرح در منطقه ویژه صنایع معدنی خلیج فارس به میزان سرمایه گذاری ۵۶٫۵ میلیون دلار و همچنین ۱۰ طرح در منطقه ویژه صنایع انرژی بر پارسیان به میزان سرمایه گذاری ۱۱٫۲ میلیون یورو در استان قابل بهره برداری است.
وی اضافه کرد: «وقتی از معدن صحبت میکنیم یک ظرفیت بیش از ۸۰۰ میلیون تنی سنگآهن داریم که میتواند سرفصل جدیدی برای زنجیره فولاد باشد و کشور را از نگرانی تأمین مواد اولیه نجات دهد و میتوانیم به میزان ۲۰ میلیون تن که همگی برای صادرات هست، در تولید فولاد نقش آفرینی کنیم.
رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان هرمزگان با بیان اینکه پیش از این در استان آهن مگنتیت نداشتیم گفت: «ا اکتشافات جدید حجم ذخایر قطعی آهن مگنتیت به ۸۰۰ میلیون تن رسیده است که میتواند در پروژه شهر فولاد بسیار تاثیرگذار باشد».
وی با بیان اینکه ۲۹ هزار کیلومتر مربع در حال اکتشاف معدنی است، افزود: در حوزه ذخایر معدنی نیز به ذخایر جدیدی دست پیدا کردیم و در حوزه معادن آهن به دخیره بیش از ۸۰۰ میلیون تنی سنگآهن هماتیت مطمئن هستیم و با وجود اینکه آهن مگنتیت در استان نداشتیم در اکتشافات جدید، ۵۰ میلیون تن از این نوع آهن را اکتشاف قطعی کردهایم».
قاسمی با بیان اینکه تا پیش از این کل معادن فعال استان هرمزگان ۳۰۰ معدن بوده است، گفت: «امسال مزایده ۲۱۳ معدن را با بستههای سرمایهگذاری متنوع برگزار کردیم و با حمایت استاندار هرمزگان بیش از ۵ بسته سرمایهگذاری برای این مهم مهیا کردهایم».
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان هرمزگان ادامه داد: در حوزه سرمایهگذاری با استفاده از مواد اولیه موجود، دو مجوز پالایشگاه در استان صادر شده است و در بندرعباس نیز یک مجوز پالایشگاهی را صادر کردیم و به صورت کلی هرمزگان در ۶ ماهه نخست سال، رتبه اول سرمایهگذاری کسب کرد و در بحث جواز تاسیس نیز رتبه دوم را داشتیم.
وی اظهارداشت: «محدودیتهای برق و گاز یکی از موانع رشد تولید ما است اما تاکنون از مجموعههای مدیریت گاز و برق شاهد همراهی خوبی بودیم و با وجود تمام محدودیتها امسال با ۲۱ میلیون تن تولید، رشد یازده درصدی را محقق کردهایم در حالی که هدفگذاری کشوری برای رشد تولید، ۸ درصد بوده است».
قاسمی عنوانکرد: «در این ایام ۶۶ پروژه برای افتتاح آماده شده که ۱۳۹ هزار میلیارد تومان مجموع این پروژهها است ، بیش از ۱۱ میلیون یورو پروژههای ارزی است و بیش از ۲ هزار و ۷۰۰ نفر، اشتغال پروژههای دهه مبارک فجر است».
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان هرمزگان، تصریحکرد: بیش از ۱۷۱ هزار و ۲۰۰ بازرسی در بحث نظارت بر بازار انجام شده و طی این بازرسیها بیش از ۱۱ هزار پرونده تشکیل شده که مجموع تخلفات آن ۲۲هزار و ۳۵۷ تخلف بوده است.
انتهای پیام/
نظر شما