به گزارش خبرنگار آهننیوز، بیست و سوم دیماه سالروز تأسیس شرکت فولاد مبارکه است؛ هلدینگی که نبض بازار فولاد ایران را در دست دارد و همواره با ارزآوری، اشتغال و تولید یکی از برگهای زرین صفحهی تاریخ صنعت کشور بوده است.
اگر چه برخی توفیقات امروز کارخانههایی نظیر ذوبآهن اصفهان را به پایهگذاری آن در پیش از انقلاب اسلامی مربوط میدانند اما فولاد مبارکه فرزند انقلاب است و تصمیم برای راهاندازی آن در بحبوحه سالهای ابتدایی جنگ تحمیلی و در سال ۱۳۶۰ شکل گرفت و یازده سال بعد توانست به بهرهبرداری برسد و تجلی شعار «ما میتوانیم» باشد.
بر اساس اسناد تاریخی این کارخانه میبایست در شهر بندرعباس و تحت عنوان «فولاد بندرعباس» در سال 1350 احداث میشد اما این پروژه پس از انقلاب تحت نام جدیدی به مبارکه انتقال یافت و دکتر «سروش کامیاب» از مفاخر حوزهی فولاد ایران تمام تلاش خود را برای ادامهی این پروژهی عظیم گذاشت تا صنعت کشور با همراهی گروهی از شاگردان کامیاب و سایر دلسوزان پایهگذار کارخانهای خوشنام شود.
اشتغالزایی قریب به 13 هزارنفری، عرضه ۱۳۳ میلیون تن محصولات فولادی تخت در بازارهای داخلی و صادراتی، ارزآوری بیش از ۱۰ میلیارد دلاری از ابتدای راهاندازی تاکنون و ارائه خدمت به تمامی صنایع تکمیلی، فلزی، حملونقل، ماشینآلات، لوازمخانگی، خودرو و سایر حوزهها، تنها بخشی از اقدامات فولاد مبارکه در زمینه تأمین نیاز داخلی و بومیسازی صنعت فولاد کشور بوده که نشان از تولید خودباوری در این مجموعه است.
امروز دارایی فولاد مبارکه تنها محصولاتش نیست و نیروهای تربیت شدهی این مکتب به حدی از تبحر و خودباوری رسیدهاند که هرکدام از آنها قابلیت راهاندازی، مدیریت و پیشبرد کارخانههای فولادی کشور و منطقه را دارند و رد پای آنها در بسیاری از شرکتهای بیرون از هلدینگ مبارکه نیز به وضوح دیده میشود و در این خصوص صنعت کشور باید بسیار سپاسگزار این مجموعه باشد.
اگر چه در ماههای اخیر نام این هلدینگ با فساد گستردهی اقتصادی گره خورده بوده و افکار عمومی به جای نظر به خدمات این غول فولادی، نیمهی خالی لیوان را نگریسته است اما به نظر میرسد که با تغییرات ایجاد شده، فولاد مبارکه به ریل اصلی خود بازگشته است و بار دیگر باید تنها اخبار موفقیتهای این شرکت را در رسانهها ببینیم، اتفاقی که خیر آن مطمئنا نصیب تمام ارکان جامعه خواهد شد.
انتهای پیام/
نظر شما