کد خبر 1468
۲۰ مهر ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۳

بازار بورس در بزنگاه سقوط

بازار بورس در بزنگاه سقوط

شرایط بازار به گونه‌ای شده که بسیاری از فعالان، با سودهای کمتر از ۱۰ درصد دست به فروش سهام می‌زنند و نوسان‌گیری در بازار زیاد شده است.

به گزارش پایگاه خبری آهن‌نیوز، یکی از عواملی که می‌تواند بازار سهام را از کنترل فروشندگان خارج کند، فعال شدن پول‌های درشت است. شاخصی که این موضوع را رصد می‌کند، شاخص قدرت خریداران حقیقی است. این شاخص دیروز به عدد ۱.۰۲ رسید. در این شاخص عدد یک نشان‌دهنده قدرت برابر خریداران و فروشندگان است. چنانچه شاخص به بالای یک برود یعنی قدرت خریداران بیشتر شده و چنانچه شاخص به کمتر از عدد یک برسد، یعنی فروشندگان قدرت گرفته‌اند.

از آنجا که در بازار سهام دیروز حدود ۴۸۰ نماد مثبت در مقابل ۱۸۰ نماد منفی وجود داشت، معاملات امروز با رشد شاخص‌ها همراه بود. 

شرایط بازار به گونه‌ای شده که بسیاری از فعالان، با سودهای کمتر از ۱۰ درصد دست به فروش سهام می‌زنند و نوسان‌گیری در بازار زیاد شده است. به همین دلیل است که بازار به محض اینکه قصد مثبت شدن دارد، با فشار عرضه روبرو می شود.

بر اساس اخبار دریافتی از مدیریت نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، از بین ۳۹ صنعت، فروش ۲۹ صنعت در شهریور ماه ۱۴۰۱ نسبت به مرداد ماه ۱۴۰۱ رشد نشان می‌دهد.

سعید جعفری، کارشناس بازار بورس، با اشاره به ریزش‌های اخیر شاخص سهام در بازار سرمایه اظهار کرد: اثرات مسائل اقتصادی و سیاسی، خود را روی تابلوی معاملات که دماسنج اقتصاد کشور محسوب می‌شود، نشان می‌دهد. برای مثال کاهش ارزش و حجم معاملات در بازار سرمایه می‌تواند نشانگر خروج سرمایه از کشور و عدم تمایل به سرمایه گذاری در سهام شرکت‌ها باشد.

وی ادامه داد: ریسک‌های سیاسی و اقتصادی باعث می‌شود سرمایه‌گذاران محتاط‌تر شوند. هنوز چشم‌انداز روشنی درمورد پرونده هسته‌ای ایران وجود ندارد و این موضوع باعث می‌شود فضا همچنان مبهم باشد و در چنین فضایی کسی به سرمایه‌گذاری در بازارهای مولد مانند بازار سهام تمایلی ندارد.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به وضعیت بازارهای جهانی نیز اظهار کرد: از طرف دیگر شاهد رکود در بازارهای جهانی هستیم؛ موضوعی که باعث شده است قیمت کالاها در بازارهای جهانی افت پیدا کند و در نتیجه باعث افت کالاهای شرکت‌های صادرات‌محور شده است.

جعفری با بیان اینکه بانک مرکزی نرخ ارز شرکت‌های صادراتی را سرکوب می‌کند، گفت: شرکت‌ها ارز خود را در سامانه نیما به نرخ دستوری عرضه می‌کنند که حدود ۲۰ درصد کمتر از قیمت ارز در بازار آزاد است.

وی همچنین مدعی شد که نرخ سود سپرده در برخی بانک‌ها تا سطح ۲۴ درصد هم افزایش یافته که به معنی افزایش بازدهی یک سرمایه‌گذاری بدون ریسک است. این اتفاق باعث می‌شود قیمت‌ها در بازار سهام کاهش پیدا کند.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه با اشاره به وضعیت بازار سرمایه در ابتدای سال ۱۳۹۹، توضیح داد: برخلاف اوایل سال ۱۳۹۹ که بازار گران بود و توصیه می‌شد افراد وارد بازار نشوند، درحال حاضر فرصت اینکه بتوان پرتفوی مناسبی با افق حدود دو سال آماده کرد محیا است و این فرصت احتمالا تا نیمه پاییز و اوایل آذرماه وجود دارد، زیرا سهام ارزنده‌ای در بازار است. مردم فقط زمانی جذب بازار سرمایه می‌شوند که روی بورس است اما درحال حاضر سهم‌های خوبی در بازار است که نسبت به ۲۴ درصد سودبانکی سود بیشتری عاید متقاضیان خواهد کرد.

پایان پیام/ف

کد خبر 1468

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =