کد خبر 12323
۱۳ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۱

پشت‌پرده تفاوت قیمت ورق مبارکه در بورس کالا و بازار

پشت‌پرده تفاوت قیمت ورق مبارکه در بورس کالا و بازار

فروردین‌ماه سال جاری با حمایت‌های بورس کالا، قیمت ورق  به ۴۴ -۴۵ هزار تومان رسید و عملاً می‌توان گفت، قیمت را دستکاری کردند و در شرایطی که با کمبود برق مواجه‌ایم، ورق را با  قیمت‌های گران فروختند و امروز به بهانه‌های مختلف جلوی عرضه را می‌گیرند که قیمت‌ها به قیمت‌های تصنعی بازگردد.

به گزارش خبرنگار آهن‌نیوز؛ فولاد مبارکه انحصار ورق را در دست گرفته است و با همین انحصارطلبی مانع از واردات ورق چینی به کشور شده است و این درحالی است که ورق چینی با کیفیت بالا و با هزینه‌های بالای وارداتی، قیمت پایین‌تری از ورق ساخت داخل که با انرژی ارزان داخلی تولید شده دارد. این نکته را برخی از کارشناسان صنعت فولاد گفته‌اند. 

از طرفی دیگر جالب‌تر این است که قیمت ورق مبارکه در بورس کالا ۴۱ هزار تومان و گاهی در بازار با قیمت ۳۸ هزار تومان به فروش می‌رسد. در همین رابطه "سید محمدعلی ابوئی مهریزی" نائب رئیس انجمن نوردکاران فولادی ایران در گفتگویی اختصاصی با آهن نیوز توضیحاتی را در این خصوص ارائه کرده است. 

این کارشناس صنعت فولاد در خصوص چرایی ارزان بودن ورق مبارکه در بازار در مقایسه با بورس کالا اظهار داشت: فروردین‌ماه سال جاری با حمایت‌های بورس کالا، قیمت ورق  به ۴۴ -۴۵ هزار تومان رسید و عملاً می‌توان گفت، قیمت را دستکاری کردند و در شرایطی که با کمبود برق مواجه‌ایم، ورق را با  قیمت‌های گران فروختند و امروز به بهانه‌های مختلف جلوی عرضه را می‌گیرند که قیمت‌ها به قیمت‌های تصنعی بازگردد. قیمت ورق وقتی از قیمت جهانی بالاتر شد، در نتیجه  اغلب مصرف‌کننده‌ها ضرر کردند. این موضوع در اصل  گران‌فروشی مقطعی برای کالای تحویل آتی بود. 

وی افزود: سال گذشته کمیسیون تنظیم بازار موظف بود کمبود کالای خود را وارد کند و سال گذشته تنها کالای بی‌کیفیت خارجی را خود مبارکه از هندوستان وارد کرد که بعد از هشت ماه با دخالت مسئولان در گمرک، به دلیل بی‌کیفیتی خارج شد.  درخواست فولاد مبارکه این بود که واردات ورق نداشته باشد لذا تأکید کردند که به دلیل اینکه انحصار دارد، تأمین بازار با خودش است. هر چقدر کمبود کالا در بازار وجود داشته باشد، طبیعی است که قیمت‌ها افزایشی می‌شود.  

رئیس هیئت مدیره شرکت فولاد بافق در پاسخ به این پرسش که مبارکه چند درصد از بازار داخل را می تواند تأمین کند؟ اظهار داشت: مبارکه بالای ۵۰ درصد از بازار را می‌تواند تأمین کند و طبق قانون، انحصار ورق دست مبارکه است. شمش و ورق درخواست ۳۰ درصد مارجین کرده بود که متأسفانه معاون معدنی با بخش خصوصی مخالفت کرد و با بخش دولتی که مبارکه دولتی و خصولتی بوده، موافقت کرده است. جالب است که عمل معاون معدنی استانداردهای دوگانه‌ای دارد ولی اینکه چرا مبارکه مخالف واردات ورق است؟ طبیعتاً شما هم رقیبی برای کالای خود نمی‌خواهید.  

انتهای پیام/ م

کد خبر 12323

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =