به گزارش خبرنگار پایگاه خبری آهننیوز، "حمیدرضا صالحی" عضو هیات نمایندگان اتاق ایران در گفتگو با آهننیوز در واکنش به بخشنامه جدید تسویه تعهد ارزی صادرات محصولات فولادی که باعث توقف صادرات فولاد به دلیل الزام به عرضه ارز صادرات فولاد صرفاً در سامانه نیما است، گفت: اعمال سیاست های جدید آنهم در مورد محدودیتهای ارزی برای همه فعالان اقتصادی ایجاد نگرانی میکند.
وی ادامه داد: بخشی مهمی از درآمدهای ارزی کشور به صادرات محصولات پتروشیمی، فولاد و سیمانی مربوط است بنابراین مهم است که برای روی پا نگهداشتن کارخانه های فولادی در بخش ارزآوری در سیاست های ارزی بازنگری شود.
این عضو هیات نمایندگان اتاق ایران با اشاره به تخصیص ۸ میلیارد دلار ارز برای واردات قطعات خودرو، گفت: این رقم توانایی راه اندازی چندین کارخانه تولیدی و صنعتی را دارد.
بیشتر بخوانید:
گزارش تحقیق و تفحص مجلس، خط بطلانی بر شایعهسازیها علیه اتاق بازرگانی بود
صالحی افزود: اگر محدودیت منابع ارزی جدی است باید منابع موجود در جای مناسبی هزینه شود و سیاست های صادراتی به بهانه محدودیت منابع ارزی تغییر نکند. زیرا تغییر پی در پی سیاستها باعث بی اعتمادی و کاهش تولید میشود. ضمن آنکه بخشهای بازرگانی مربوط به تولید فولاد تأثیرپذیر شده و فرآیند ارزآوری مختل میشود.
این عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: با توقف صادرات، بازارهای صادراتی کشور که با صرف هزینه و طی سالیان طولانی بدست آمده، به رقبایی از عربستان، ترکیه و دیگر کشورها هدیه میشود و تولید و اشتغال در صنعت فولاد به شدت تهدید خواهد شد. الزام تولیدکنندگان محصولات فولادی به عرضه ارز حاصل از صادرات در سامانه نیما در حالی که مواد اولیه را به نرخ ارز آزاد خریداری می کنند، در واقع تنبیه صادرکننده به نفع وارداتکننده است و قطعاً بزودی شاهد کاهش آمار صادرات مقاطع فولادی و درآمد ارزی حاصل از آن خواهیم بود.
صالحی تاکید کرد که بهتر است تا فعالان تولیدی و بازرگانی صنعت فولاد، اجازه واردات کالای ثبت سفارش شده مورد نیاز کشور برای رفع تعهد ارزی، همچون گذشته و مانند برخی صنایع دیگر داشته باشند.
انتهای پیام/ م
نظر شما