کد خبر 9767
۸ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۹

عضو هیئت مدیره انجمن انبوه سازان استان تهران مطرح کرد:

جزئیات ساخت یک اسکلت فلزی با کاهش ۴۵ درصدی مصرف آهن

جزئیات ساخت یک اسکلت فلزی با کاهش ۴۵ درصدی مصرف آهن

عضو هیئت مدیره انجمن انبوه سازان استان تهران با اشاره به اینکه مجموعه سازندگان اسکلت فلزی در کشور می‌توانند در طول یک سال برای بیش از ۵۰۰ هزار واحد مسکونی، اسکلت فلزی بهینه تولید کنند، گفت: به تازگی یک اسکلت فلزی طراحی کردیم که 45 درصد در مصرف آهن صرفه جویی شده است.

 به گزارش آهن نیوز امین بیدی درباره اینکه سازه بتنی برای ساخت و ساز بهتر است یا سازه فلزی، گفت: ساختمان ایمن حاصل محاسبات و اجرای درست است و تفاوتی در اجرای درست اسکلت فلزی و بتنی نداریم اگر هر دو درست اجرا شوند.
 
وی افزود: معتقدیم برای حل بحران مسکن، هیچ راهی به جز صنعتی سازی نیست؛ امروز هشتمین تولیدکننده بزرگ فولاد جهان هستیم و در طول سه سال آینده با تولید ۵۵ میلیون تن در سال به رتبه پنجم خواهیم رسید از این رو به لحاظ قابلیت‌هایی که در کشور وجود دارد کارخانجات انبوهی می‌توانند اسکلت ساختمانی را در کارخانه تولید کنند.
 
بیدی ادامه داد: مشکلی که در مقایسه میان سازه فلزی و بتنی داریم این است که اسکلت‌های فلزی به دلیل کم دقتی، ۲۰ تا ۳۰ درصد سنگین‌تر از سازه بتنی محاسبه و قیمت تمام شده آن قدری گران قیمت می‌شود که می‌توان این معضل را اقتصادی کرد.
  
عضو هیئت مدیره انبوه سازان استان تهران گفت: اسکلتی به ابعاده ۱۵۰۰ متر(یک ساختمان ۵ طبقه با متراژ ۳۰۰ متر) طراحی کردیم. برای این اسکلت فلزی ۴۹ کیلوگرم آهن در هر مترمربع در نظر گرفته شده است. برای محاسبه این اسکلت ۲ روز زمان صرف شده، در ۳ روز ساخته شده و در ۲ روز نیز نصب شده است.

وی تصریح کرد: این امر بدان معناست که ۴۵ درصد در مصرف آهن صرفه جویی کرده ایم و این ساختمان قطعا اقتصادی و ایمن در برابر زلزله‌هایی به میزان ۸ ریشتر است.
 
وی افزود: اسکلت‌های بتنی هم اگر درست اجرا شود خواص اسکلت‌های فلزی را خواهد داشت که عموما از قطعات پیش ساخته است.
 
بیدی ادامه داد: زلزله اخیری که در ترکیه اتفاق افتاد به جز اسکلت فلزی در شهر چیزی باقی نماند که دولت ترکیه استفاده از اسکلت فلزی را اجباری کرد؛ می‌توان نتیجه گرفت صنعتی سازی، اجرا و محاسبه دقیق عمدتا در کارخانه‌ها به شکل بهتری اجرا می‌شود.
 
عضو هیئت مدیره انجمن انبوه سازان استان تهران گفت: حدود ۴۰ درصد از ساخت و سازها با اسکلت فلزی و ۶۰ درصد از بتن در ساختمان‌ها استفاده می‌شود؛ ساختمان‌های بلند به دلیل حضور مهندسان مشاور و نیروهای متخصص عموما به سمت اسلکت فلزی پیش می‌روند و ساختمان‌های زیر ۸ طبقه عموما بتنی ساخته می‌شوند که متاسفانه اکثر مجوزها در سطح شهرستان‌ها و تهران، استفاده از سازه‌های بتنی است که اگر بتن ریزی بد اجرا شود، بیشتر ساختمان‌ها بد ساخته می‌شود.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

انتهای پیام/

کد خبر 9767

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =