به گزارش پایگاه خبری آهننیوز، بازار آهن در حال حاضر در شرایطی ناپایدار به سر میبرد، نوسانات بازار ارز، رکود سنگین در بخش ساخت و ساز، انباشت محصولات در بازار آزاد و موانع صادراتی چالشهای پیش روی تثبیت قیمت آهن است که تقاضا برای میلگرد و آهن را به شدت کاهش داده است.
این در حالی است که فعالان بازاری از کمبود نقدینگی و تقاضای مصرفی رنج میبرند.
خریدهای صورت گرفته نیز عمدتا به صورت تقاضاهای سرمایهای یا پیشخریدهای پروژهای بوده که تاریخ مصرف آن برای بهار سال بعد است و فعلا در انبار آهن فروشان به امانت دپو میشود.
مجید مقدم، رئیس اتحادیه آهنفروشان کرمان در رابطه با شرایط این روزهای بازار آهن در گفتوگو با آهننیوز ضمن تایید وجود رکود عمیق در بازار آهن گفت: بازار آهن تقریبا از اوایل امسال علیرغم اینکه نسبت به سال گذشته افزایش قیمت محسوسی نیز نداشته و حتی در برخی اقلام، نرخها پایینتر هم آمده اما این شرایط نتوانسته بازار را از رکودی که گریبانگر آن شده نجات دهد و تقاضا را به بازار آورد.
او در ادامه در رابطه با دلایل این رکود بیان کرد: بالا رفتن قیمت طی سالیان گذشته از یک طرف و پایین آمدن قدرت خرید مردم از سوی دیگر از جمله عوامل مهم عمیق شدن این رکود است که باعث کاهش تقاضا در خرید میلگرد و تیراهن و سایر اقلام مصرفی مصرفکننده عام شده است.
رئیس اتحادیه آهنفروشان کرمان یک از راههای خروج بازار از رکود را تثبیت نرخ ارز عنوان کرد و گفت: با توجه به این که نرخ دلار از مهمترین فاکتور موثر بر قیمت بازار آهن است بنابراین کاهش و تثبیت نرخ دلار تا حد زیادی میتواند در ثبات بازار آهن و همچنین مصالح ساختمانی تسهیلکننده باشد.
مقدم در ادامه خروج رکود بازار آهن را در گرو رونق بازار ساخت و ساز عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه عمده مصارف مقاطع فولادی در بخش ساختوساز است بنابراین دادن وام مسکن با بهره کم وتخفیف برای صدور پروانه ساختمانی، همچنین اعطای تسهیلات اداره تامین اجتماعی و بیمه میتواند در رونق بخش ساخت و ساز و به تبع محصولات فولادی مؤثر باشد.
این فعال بازار آهن، کم کردن فشار از طرف اداره امورمالیاتی که طی این چند سال گذشته افزایش شدیدی داشته را نیز از جمله عوامل کنترل رکود حاکم در بازار عنوان کرد.
رئیس اتحادیه آهن فروشان کرمان در این رابطه بیان کرد: در چند سال اخیر به دلیل رکود و تورم بالای بازار آهنالات و صدور مالیاتهای نامعقول و سنگین برای کسبه و تجار و پیمانکاران تعداد بسیاری از صاحبان مشاغل تعطیل و یا تعدیل نیرو شدهاند.
او در پایان گفت: همین امر باعث شده تا ارگانهایی مانند بیمه تامین اجتماعی و شهرداری و…..متضرر گردند و به ناچار این ارگانها جرایم و هزینههای هنگفتی جهت جبران ضرر وارده برای مابقی بازماندگان در عرصه تجارت صادر کنند.
انتهای خبر/ ف
نظر شما