به گزارش آهننیوز؛ حسن محتشم، عضو انجمن انبوهسازان استان تهران در خصوص کاهش ۲۱ درصدی صدور پروانه احداث ساختمان توسط شهرداریهای کشور طی تابستان امسال و وضعیت ساختوساز مسکن در کشور اظهار کرد: متاسفانه ساختوساز مسکن به دلیل شرایط اقتصادی و تحت تاثیر عوامل محدودکننده در وضعیت ناگواری به سر میبرد.
وی ادامه داد: یکی از عوامل محدوده کننده برای سازندگان و انبوهسازان ایجاد سیستم سپامک (سامانه پروانههای اشتغال بهکار مهندسان، کاردانها و معماران تجربی ساختمان) برای تایید و تمدید پروانههای ساخت و ساز است.
وی افزود: از سوی دیگر بروکراسیهای دست و پاگیر در شهرداریها و سایر ادارات باعث شده تا ساخت و ساز مسکن در کشور کاهش یابد. آمار اخیر مرکز آمار ایران این را تایید میکند.
بیشتر بخوانید
رئیس انجمن انبوهسازان استان تهران: تغییر نرخهای دورهای و فرار سازندگان از بازار آهن
عضو انجمن انبوهسازان استان تهران با اشاره به اعلام قیمت متوسط ۸۰ میلیون تومانی هر مترمربع واحد مسکونی در پایتخت، گفت: بر اساس اعلام مرکز آمار متوسط قیمت مسکن طی یکماه اخیر روی ۸۰ میلیون تومان بوده و بانک مرکزی قیمت را ۷۴ میلیون تومان اعلام کرده است.این تفاوت در قیمت اعلامی مرکز آمار و بانک مرکزی نیز به دلیل آن است که یک مرجع قیمت را وزنی و دیگری حسابی اعلام میکند.
محتشم بیان کرد: هرکدام از این قیمتها را در نظر بگیریم، وضعیت نگرانکننده است. در این شرایط تصمیمگیران رویه قابل قبولی برای جلوگیری از این وضعیت اتخاذ نکردهاند. البته بهنظر میرسد کاری از دست آنها بر نمیآید که قدم مثبتی بر نمیدارند.
وی در پاسخ به این پرسش که دولت و تصمیمگیران بخش مسکن چه کاری باید در این رابطه انجام دهند، اضافه کرد: مسئولان حوزه مسکن باید چند اقدام را در اسرع وقت انجام دهند؛ یکی تامین مالی است. دومی حذف عوامل محدودکننده است که به آن اشاره شد. حذف بروکراسیها هم تاثیر بسیار زیادی در افزایش عملکرد سازندگان و انبوهسازان مسکن دارد.امروز ما با مشکلات متعددی روبرو هستیم که باید فکری اساسی برای آنها شود.
وی با بیان اینکه در غیر اینصورت نباید انتظار معجزه داشته باشیم، اظهار کرد: یکی از راهکارهای کارگشا این است که دولت از دخالت بهعنوان کارفرما در حوزه ساخت و ساز خودداری کند و امکانات خودش را در اختیار بخش خصوصی قرار دهد.
به گزارش تسنیم، مرکز آمار ایران اواسط ماه جاری اعلام کرد: در تابستان امسال ۹۱۴۵۳ واحد مسکونی در پروانههای صادر شده برای احداث ساختمان توسط شهرداریهای کشور پیشبینی شده که نسبت به فصل گذشته ۷.۲ درصد و نسبت به فصل مشابه سال گذشته ۶.۶ درصد کاهش داشته است. متوسط تعداد واحد مسکونی در هر پروانه احداث ساختمان ۳.۸ واحد بوده است.
تعداد ۲۳۹۱۸ پروانه احداث ساختمان توسط شهرداریهای کشور در تابستان امسال صادر شده که نسبت به فصل گذشته ۱۹.۱ درصد و نسبت به فصل مشابه سال گذشته ۲۱.۲ درصد کاهش داشته است.
مجموع مساحت زیربنا در پروانههای صادر شده برای احداث ساختمان در تابستان ۱۴۰۲ حدود ۱۶۴۹۷ هزار مترمربع بوده است که نسبت به فصل گذشته ۱۰ درصد و نسبت به فصل مشابه سال گذشته ۹.۵ درصد کاهش داشته است. متوسط مساحت زیربنا در این پروانهها ۶۹۰ مترمربع بوده است.
انتهای پیام/
نظر شما