به گزارش خبرنگار آهننیوز، برخلاف آنچه از بازار داخلی انتظار میرفت و براساس فاکتورهایی که آدرس ثبات قیمتها را در بازار میدادند، روز پنجشنبه با افزایش ناگهانی نرخ آهنآلات مواجه شدیم. به این ترتیب که قیمت میلگرد آجدار در نیمی از بازار با ثبات همراه بود و در نیم دیگر بازار با افزایش قیمت ۱۰۰ الی ۳۰۰ تومانی اعلام شد، حتی شماری از شرکتها قیمت دوم نیز اعلام کردند به طوری که سقف قیمت میلگرد به کانال ۱۹ هزار تومانی رسید.
اگرچه در بخش قیمت ناودانی و نبشی غالب مبادی فروش ثبات داشتند اما چند شرکت با افزایش ۱۰۰ الی ۳۵۰ تومانی اعلام قیمت کردند. همچنین کلیه شرکتها قیمت پروفیل و لولههای داربستی، گازی و ... را بدون تغییر عرضه کردند.
قیمت روز تیرآهن در بخش کیلوفروشی نیز در نیمی از بازار ثبات داشتند و در نیم دیگر بازار حدود ۱۵۰ الی ۲۵۰ تومان افزایش پیدا کرد، در بخش شاخهفروشی نیز غالب شاخههای پرفروش کارخانه ذوب آهن اصفهان حدود ۴۰ الی ۵۰ هزار تومان افزایش قیمت داشت.
براساس فاکتورهایی که در تعیین نرخ روز آهنآلات داخلی و صادراتی نقش دارند انتظار میرفت قیمتها در سطح پایینتر باقی بمانند، اما در آخرین روز هفته برخلاف تصور قیمتها افزایش یافت.
در بررسی علت آنچه افزایش قیمت را رقم زد میتوان به افزایش احتمال قطعی برق در نیمه خرداد اشاره کرد، همچنین کاهش عرضه شمش در بورس هفته گذشته نوعی کمبود محصول را در بازار القا میکند که جو روانی منفی را افزایش میدهد. از طرفی دیگر افزایش نرخ دلار نیز خود مزیدی بر علت شد تا زمینه برای افزایش ناگهانی قیمتها فراهم شود.
افزایشی که بیشتر ریشه در هیجانات منفی و کمبود مصنوعی محصولات فولادی داشت که هدف آن ایجاد تقاضا بود، اما چنین تحرکاتی راه به جایی نمیبرد و در نهایت مؤلفههایی اساس قیمتگذاری قرار خواهد گرفت که براساس سیاستهای ستاد تنظیم بازار باشد که شامل عواملی اعم از: قیمت صادراتی فولاد کشور، قیمت حواله دلار نیمایی، کف قیمتی محصولات فولادی در بازار داخلی، حداکثر معادل ۹۵ درصد نرخ صادراتی، است.
غالبا آهن و فولاد در بازارهای داخلی و خارجی تحت تأثیر عوامل متعددی در نوسان است و مدام قیمتها کاهشی و افزایشی میشود، در همین زمینه وحید یعقوبی مدیر اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: با وقوع جنگ روسیه و اوکراین علاوه بر آسیای میانه، نرخ محصولات فولادی در بازار داخل نیز دچار نوسان شد بهطوری که با کاهش شدید قیمتها در مواد اولیه و محصولات فولادی مواجه بودیم.
وی در ادامه افزود: درحال حاضر نیز نرخ محصولات در کمترین میزان خود قرار دارد و به عبارتی کف قیمتی را لمس کرده است و بعید است که بیش از این کاهش بیابد؛ زیرا به نظر میرسد که دیگر تولید آهنالات در چنین شرایطی دیگر بهصرفه نیست و احتمال دارد دوباره با کوچکترین اتفاق و تغییری با افزایش قیمتها مواجه شویم.
این فعال صنعتی ادامه داد: براساس فاکتورهایی که در بازارهای جهانی وجود دارد قیمتها در کمترین میزان و بازار در رکود و ثبات قرار دارد که این امر تاحدودی از افزایش نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا متأثر شده است.
وی همچنین بیان کرد: نوسانات قیمت آهن به این صورت است که پس از افزایش و تجربه سقف قیمتی، دوباره در مسیر کاهش قرار میگیرد و به کف خود میرسد و این چرخه مدام در حال تکرار و تداوم است.
پایان پیام/
نظر شما