به گزارش آهن نیوز؛ مرتضی جلالیفرد، رئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسانجنوبی امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: این سازمان به صورت عمومی شناخته شده نیست چون یک سازمان تخصصی است.
وی با بیان اینکه بخش معدن پیشران اقتصادی استان است، تصریح کرد: همه پروانه های بهره برداری و همه کارهای بخش معدن توسط کارشناسان این سازمان انجام و به همین سبب بازوی توانمند سازمان صمت محسوب می شود.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان جنوبی با اشاره به معرفی این سازمان در استان گفت: سازمان نظام مهندسی معدن استان دارای هزار و ۳۰۶ نفر عضو فعال است که ۷۰۲ نفر از آنها در رشته زمین شناسایی، ۵۰۲ نفر در رشته معدن، ۳۰ نفر در رشته نقشه برداری و ۱۵ نفر سایر رشته ها در این سازمان عضویت دارند.
جلالی فرد بیان داشت: ۳۵۲ نفر از اعضای این سازمان دارای پروانه اشتغال و بقیه بدون پروانه هستند و همه امور اکتشافی معدنی توسط اعضای دارای پروانه ها انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه از مجموع اعضای این سازمان که دارای پروانه بوده ۱۶ نفر دارای مدرک ارشد،۵۱ نفر پایه یک، ۱۱۵ نفر پایه دو و بقیه پایه سه هستند، یادآور شد: این سازمان سال ۱۳۸۵ فعالیت خود را در استان آغاز کرد.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان جنوبی با اشاره به خدمات سازمان نظام مهندسی معدن استان طی یک سال و نیم اخیر گفت: خدمات این سازمان در چها حوزه شامل ثبت و اکتشاف محدوده ها، پایان اکتشاف و پروانه بهره برداری و استخراج معادن است.
جلالی فرد با بیان اینکه طی ۱۸ ماهه اخیر ۲۲۵ هزار نفر روز خدمات توسط سازمان نظام مهندسی استان ارائه شده است، افزود: همچنین در این مدت برای طرح های اکتشافی و بهرهبرداری ۱۷ هزار و ۱۸۰ و برای تایید و بررسی آنها ۶ هزار و ۱۵۰ نفر روز خدمات ارائه شد.
وی اضافه کرد: کرد: درحوزه عملیات اکتشاف در ۱۸ ماهه اخیر ۷ هزار و ۵۵۰ نفر روز برای تدوین گزارش خدمات ارائه و برای بررسی و تایید هزار و ۸ نفر ساعت و ۱۹۵۰ نفر ساعت بازدید گزارش ها انجام شد.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان جنوبی تصریح کرد: گزارش پایان عملیات اکتشاف منجر به تعیین یک ذخیره می شود برای این کار ۳۰۵ هزار و ۶۰۰ هکتار تهیه نقشه توپوگرافی و اکتشافی، مطالعات دور سنجی ۲۵۲ هزار هکتار، ۱۲۵ هزار هکتار مطالعات ژئوفیزیک و ۱۲۰ هزار هکتار مطالعات ژیوشیمی عملیاتی شد.
جلالی فرد گفت: همچنین حدود ۱۸ هزار و ۷۰۰ آنالیز نمونه طی یک و سال و نیم گذشته به سرانجام رسید.
وی تصریح کرد: صادرات دانش فنی به افغانستان از دیگر برنامه ها این سازمان است.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان جنوبی با اشاره به اینکه ارزش مواد معدنی افغانستان حدود ۳ تریلیون دلار است، یادآور شد: هر نوع معادن در این کشور وجود دارد در حالی که اکتشاف و استخراج آن بسیار ابتدایی است.
جلالی فرد گفت: قرار شد دفتر نظام مهندسی معدن با محوریت خراسان جنوبی در کابل راه اندازی شود تا بتوانیم صادر کننده دانش حوزه معدن به این کشور باشیم.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان جنوبی به مباحث آموزشی اشاره داشت و یادآور شد: طی ۱۸ ماهه گذشته ۱۳ هزار و ۱۶۴ نفرساعت دوره های آموزشی برای اعضا این سازمان ارائه شد.
جلالی فرد با بیان اینکه در شش ماه اخیر ۱۶۰ نفر روز بازدید علمی ویژه اعضای این سازمان برگزار شده است، بیان کرد: یک سری از بازدیدها به صورت تخصصی انجام میشود که اکثر آن در مباحث ایمنی ست و طی شش ماهه اخیر ۵۴۹ نفر روز بازدید تخصصی ایمنی برگزار شده است.
وی ادامه داد: طی این مدت سه معدن مشکل ایمنی داشته و شناسایی شده و اکنون مشکلات ایمنی آنها رفع شده است.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان جنوبی افزود: طی ۱۸ ماه اخیر کارشناسی تخصصی ۴۵ نفر روز برگزار شده است.
جلالی فرد با بیان اینکه هشت کمیته تخصصی فعالیت در کنار این سازمان فعالیت دارند، بیان داشت: ۲ هزار و ۴۳۵ نفر ساعت در طی ۱۸ ماهه گذشته جلسه برگزار کرده است.
وی گفت: در دو سال گذشته دو آزمون سراسری صدور پروانه فعالیت اعضا برگزار شده است.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان جنوبی با بیان اینکه جدای از کمیته های تخصصی کمیته های دیگر تشکیل و به این سازمان کمک می کنند، بیان داشت: تشکیل شورای مشورتی برای نخستین بار در این سازمان تشکیل شده و مورد استقبال خوبی قرار گرفت و همه کمیته ها را در این شورا مشارکت داده ایم که برای پیشبرد اهداف سازمان موثر است.
جلالی فرد بیان داشت: خدمات فنی و مهندسی شاید یک عضو سهل انگار در کارهای خود داشته باشد در شورای انتظامی پرونده وارد می شود.
وی ادامه داد: پرونده ها وارده به این شورا تا سه سال می تواند موجب ابطال پروانه اشتغال اعضا شود که در ۱۸ ماهه سال گذشته پنج جلسه شورای انتظامی سازمان برگزار شده و سه پرونده بررسی و یک پرونده به محکومیت درجه چهار محکوم شده و این شورا جزو ارکان سازمان است.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان جنوبی با بیان اینکه ارائه خدمات نظام مهندسی معدن در مراکز استان ها بوده که در خراسان جنوبی در طبس هم با توجه به وجود معادن در دفتر است، یادآور شد: در حال حاضر به گونه ای بوده که خدمات الکترونیک به صورت اتوماتیک انجام می شود و از ابتدای امسال زیرساخت شبکه را کامل کرده ایم تا خدمات به صورت غیرحضور و الکترونیکی ارائه شود.
جلالی فرد در مورد تعطیلی معادن در استان گفت: اگر چه دلایل این تعطیلی به صورت نقطه ای عارضهیابی شده ولی این عارضه ها برطرف نشده است.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان جنوبی گفت: ضعف در اکتشافات و کمبود ماشینآلات معدنی که سبب شده تا هزینه های استخراج را بالا ببرد از مهم ترین مشکلات بخش معدن استان است.
جلالی فرد خاطرنشان کرد: متاسفانه یکی دیگر از مشکلات بخش معدن که منجر به تعطیلی برخی از واحدها شده این است که به دنبال سیستم های جدید فرآوری نرفته ایم.
وی با اشاره به اینکه یکی از معضلات پیشروی صنعت مسئله ارتباط با دانشگاه ها و مراکز علمی است، اضافه کرد: در راستای استفاده از ظرفیت نخبگان در بخش معدن تفاهم نامه هایی با بنیاد نخبگان استان و همچنین دانشگاه بیرجند منعقد شده است.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان جنوبی یادآور شد: همچنین تفاهم نامه ای با مرکز آموزش فنی و حرفه ای استان در بحث دپارتمان معدنی در نهبندان منعقد شده است.
جلالی فرد خاطرنشان کرد: سال گذشته مبلغی بالغ بر ۱۷۵ میلیون تومان قرارداد پژوهشی داشته ایم.
انتهای پیام/
نظر شما