به گزارش خبرنگار پایگاه خبری آهننیوز، در هفتهای که گذشت بازار داخلی فولاد مطابق هفتههای قبل با رکود و کاهش نرخ همراه بود. با توجه به کاهش نرخ در مقاطع طویل و همچنین کاهش قیمت نرخ شمش فولادی در بازار آزاد، در معاملات بورس کالا نیز شاهد کاهش ۲۰۰ تومانی (با نرخ ۲۰ هزار و ۳۰۰ تومان) نرخ شمش فولادی و در معاملات انواع تیرآهن نیز کاهش نرخ حدود ۵۰۰ تومان (۲۳ هزار و ۲۰۰ تومان) بوده است.
در جدول فوق ارقام متوسط هفتگی تولید و متوسط هفتگی قابل عرضه بر حسب هزار تن است. معادل دلاری قیمتهای بورس کالا با دلار بازار دوم نیما محاسبه شده است. متوسط هفتگی قابل عرضه بر اساس میزان تولیدات شش ماهه ابتدایی سال ١٤٠١ و کسر خود مصرفی تولیدکنندگان محاسبه شده است. در نظر داشته باشید که عرضههای ورق گرم به صورت ماهانه انجام میشود.
سودآوری زنجیره فولاد بر اساس آخرین قیمتهای بورس کالای ایران
در نمودار فوق تمام درصدها بر اساس نرخ شمش و هزینه تبدیلها بر اساس گزارشات شرکتهای بورسی محاسبه شده است. همچنین نرخ خرید سنگآهن ۹ درصد نرخ شمش و نرخ شمش بر اساس میانگین موزون نرخ معاملاتی برای انواع شمش بلوم و بیلت در بورس کالا در نظر گرفته شده است.
بررسی جذابیت واردات و صادرات محصولات نهایی
در جدول فوق منظور از نرخ فروش تولیدکننده نرخ معادل صادراتی برای تولیدکننده است. در واقع این نرخ نقطه بیتفاوتی تولیدکننده بین بازار داخلی و صادراتی است. در صورتی که نرخ فروش در بورس کالا بالاتر از این رقم باشد تولیدکننده تمایلی برای صادرات ندارد. این نرخ با مبنا قراردادن نرخ صادراتی و کسر هزینههای حمل و گمرکی محاسبه میشود. محاسبات بر مبنای دلار بازار دوم نیما انجام شده است.
منظور از نرخ خرید بازرگان، نرخی است که با لحاظ نرخهای صادراتی و کسر هزینههای حمل و گمرکی و در نظر گرفتن حاشیه سود ۵ درصد برای بازرگان محاسبه شده است. این نرخ با فرض امکان خرید از بورس کالا و صادرات محصول محاسبه شده است.
نرخ وارداتی با لحاظ هزینههای حمل، عوارض وارداتی و در نظر گرفتن ۵ درصد حاشیه سود بازرگان محاسبه شده است. برای ایجاد قابلیت مقایسه با نرخهای بورس کالا مالیات بر ارزش افزوده را در نظر گرفته نشده است.
در هفته جاری نیزبرآوردها بر این است که معاملات کم رونقی در انواع مقاطع فولادی داشته باشیم.
منبع: کارگزاری پویان
انتهای خبر/ ف
نظر شما