به گزارش خبرنگار پایگاه خبری آهننیوز، بخش زیادی از مواد اولیه مورد نیاز در صنعت فولاد در داخل کشور تولید شده اما قیمت آن بر مبنای دلار محاسبه میشود، از همین رو طی سال جاری مشاهده کردیم که این بازار به شدت تحت تاثیر نوسان ارز روند صعود قیمتی را طی کرده است، بدون اینکه شاهد افزایش تقاضای چندانی در بازار باشیم.
حسامالدین والی کارشناس صنعت فولاد و آهن در گفتگو با آهننیوز درباره تأثیر قیمت دلار بر محصولات فولادی اظهار داشت: کاهش قیمت دلار متاثر از چند عامل است. یکی بحث اخبار مثبتی که در مورد کاهش تنش ایران با غرب مطرح است. بحث دیگر در مورد پیگیری پرونده هستهای ایران و برجام و توافقات دوجانبهای است که ایران با کشورهای همسایه داشته و آزادسازی بخشی از منابع مالی ایران که باعث شده قیمت دلار کاهش پیدا کند و در بازار، تورم انتزاعی ایجاد کند و ریسک بازار را کاهش دهد. این امر موجب شده تا قیمت دلار روند نزولی داشته باشد.
وی با بیان اینکه سیاستگذاران تصمیم میگیرند که چه سیاستهای اقتصادی اتخاذ شود، تصریح کرد: اگر سیاست کلان بر پایه تعامل و کاهش تنش باشد، فکر میکنم روند کاهش و تثبیت بازار ادامه داشته باشد اما اگر قیمت بیش از حد کاهش پیدا کند صادر کنندگانی که مواد اولیه و هزینههای تولید و نهادههای خود را با قیمتهای دلار تنظیم کردهاند قطعاً متضرر خواهند شد.
این کارشناس بازار آهن و فولاد عنوان کرد: بازار بیشتر از اینکه دنبال روند کاهش باشد دنبال ثبات شرایط اقتصادی است که بتواند برنامهریزی کند. در حال حاضر تاجر و تولیدکننده به هیچ عنوان نمیتوانند حتی برای یک هفته آینده خود برنامهریزی کنند و نوسانات قیمت ارز و تنشهای موجود باعث شده امکان برنامهریزی از تاجر و تولیدکننده گرفته شود. فعالان بازار دنبال ثبات و آرامش در بازارند نه نوسان بازار.
والی با اشاره به اینکه در شرایط کنونی شاخصهای اقتصادی قیمت ارز را تعیین میکند، تاکید کرد: هرجایی که نقطه تعادلی بایستد قیمت ارز مشخص میشود. این نقطه تعادلی می تواند 50 تومان یا 60 تومان باشد که متناسب با میزان نقدینگی و تورم است. همه اینها شاخصهایی هستند که اندازهگیری میشوند تا نرخ ارز را تعیین کنند.
به گفته وی، بزرگترین عاملی که به بازارهای ما لطمه زده نوسان نرخ ارز و بیثباتی در اقتصاد است که اگر به سمت ثبات پیش رود؛ دلار به نقطه تعادلی رسیده و تثبیت میشود.
انتهای پیام/
نظر شما