به گزارش آهننیوز؛ جریان دادوستدهای سهام شرکتهای پذیرفتهشده در بورس تهران، در روز ابتدایی هفته پایانی اردیبهشت ماه با فشار شدید عرضهها همزمان با سوت شروع معاملات روبهرو شد.
با گذشت زمان، به مرور شیب عرضهها کاهش یافت. همچنین شاهد عقبنشینی نسبی فروشندگان در نیمه دوم معاملات بودیم؛ به طوری که در تابلو معاملات اکثر نمادهای بازار از جمله سهام پالایشی و گروه فلزات اساسی، قیمت آخرین معامله فاصله ملموسی با قیمت پایانی داشت.
آدرس غلط مسئولان در بازار سرمایه
در حالی که روند صعودی بازار سرمایه که از آبان سال ۱۴۰۱ آغاز شده بود، تا دو هفته گذشته با قدرت زیادی دنبال میشد و میزان ورود پول به طور متوسط به رقم روزانه دو هزار میلیارد تومان رسیده بود، ناگهان با فشار شدید عرضهها در هفته گذشته روبهرو شد. به طوری که تنها در طول ۵ روز کاری، بیش از ۱۳ درصد از ارتفاع شاخص کل کاهش یافت.
هومن عمیدی، کارشناس بازار سرمایه، در گفتگو با تجارتنیوز در ارتباط با ریشههای وقوع این روند ادامهدار بازار سهام بیان داشت: «بازار در مسیر رشد خود و جبران سطح عقبماندگی نسبت به بازارهای موازی، با توجه به پارامترهای بنیادی در حال حرکت بود. اما اظهار نظرهای غیرکارشناسانه و تا حد زیادی جهتگیرانه متاسفانه باعث خراب شدن جو صعودی شد.»
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد:«در واقع اظهار نظرها در ارتباط با بازار سهام، بدین شکل پیش رفت که از ترس مرگ، بازار را به سوی خودکشی سوق دادند. این ترس از تکرار اتفاقات سال ۹۹ و حبابی شدن بازار بود، در حالی که همانطور که بیان شد، رشد بازار در ۶ ماهه گذشته طبق پارامترهای بنیادی و اقتصادی بود.»
عمیدی افزود: «البته حقوقیها حجمهای بالایی را در این مدت فروخته بودند و بدشان نمیآمد که اصلاحی در بازار رخ دهد. در نهایت این اصلاح به نفع بازار است اما در زمان مناسبی اتفاق نیفتاد. شاید مسئولان باید خویشتنداری بیشتری به خرج دهند و از تجارب کارشناسان استفاده کنند. در حال حاضر اما تمایلات به سمت اعتمادسازی عمومی و از بین بردن پنیک حاصل از اصلاح تندوتیز بازار است»
انتهای پیام/
نظر شما