به گزارش پایگاه خبری آهننیوز، مهمترین اتفاق هفته قبل در بورس کالا کاهش بیش از پنج هزار تومانی قیمت ورق گرم بود. به نظر میرسد سیاست کنترل قیمت در حال اعمال است. این در حالی است که روند بازار جهانی هم نزولی است. افزایش محدودیتها از سوی بورس باعث شد تا از فشار تقاضا کاسته شود. از جمله این محدودیتها افزایش پیش پرداختها از ۱۰ درصد به ۳۰ درصد بود. همچنین در معاملات ورق گرم حجم عرضه اولیه ۵ هزار تن تعیین شد که نسبت به عرضه قبلی کاهش قابل توجهی داشت.
رشد میزان عرضه و افت قیمت اسفنجی هم موجب شد تا تولید شمش از محدوده زیان خارج شود و شمش حمایت بهای تمام شده را از دست بدهد. ضمن اینکه اخباری شنیده میشود مبنی بر کاهش بیشتر در نرخهای جهانی شمش که میتواند زمینهساز افت قیمتها در بورس شود.
به طور کلی انتظار داریم تا پیش از شروع تابستان و داستان قطعی برق و کاهش تولید در صورتی که دلار در همین محدوده باقی بماند محرک جدی برای رشد قیمتها در بازار وجود نداشته باشد.
بازار جهانی
اخباری که از بازارهای نواحی مختلف آسیا به گوش میرسد حاکی از ضعف مشهود در تقاضا است. قیمتها در چین به عنوان یکی از موثرترین بازیگران صنعت فولاد به دلیل نگرانیها در مورد مازاد عرضه نزولی است. به علاوه برآورده نشدن انتظارات در مورد بهبود تقاضا و همچنین نگرانیها در مورد بحران بانکی از دیگر دلایل این موضوع بود.
طولانی شدن شرایط آب و هوایی نامساعد در چین باعث کاهش قابل توجه تقاضا برای میلگرد شده است. تجار در حال رقابت برای فروش موجودی انبارهای میلگرد خود هستند تا از زیان بیشتر جلوگیری کنند. همین امر عامل فشار بیشتر بر قیمتها است. با این حال با توجه به عملکرد بهتر بخش صنعت نسبت به بخش ساختمان، ورق گرم عملکرد بهتری نسبت به میلگرد داشت. چشم انداز بخش ساختوساز چین نسبت به پیشبینیهای قبلی کاهش یافته و متال بولتن پیشبینی خود برای قیمت های میلگرد و ورق گرم را کاهش داده است
هرچند هنوز بر این باور است که شرایط در نیمه دوم سال میلادی بهتر خواهد بود. بهبود میزان فروش مسکن در چین می تواند از این دیدگاه حمایت کند. پس از یک دوره نزولی ۲۰ ماه در فروش بخش مسکن در چین، ماه فوریه رشد ۱۵ درصدی را ثبت کرد و در ماه مارس این روند ادامه یافت و شاهد رشد ۲۹ درصدی بودیم. بازارهای شرق آسیا نیز متاثر از بازار چین بوده و خریدارن منتظر کاهش بیشتر قیمتها هستند.
در ترکیه نیز روند قیمتها نزولی است ضعف تقاضا، هزینه تولید پایین، قیمتهای وارداتی جذاب و تاخیر در شروع فرایند بازسازی از جمله دلایل اصلی این موضوع هستند.
همان طور که در گزارش پیشین اشاره کردیم کاهش ۱۵ درصدی نرخ گاز و ۲۰ درصدی نرخ برق که از اول ماه آوریل اجرایی شده است باعث شده تا حدود ۲۰ تا ۲۵ دلار هزینه تولید کاهش یابد. همچنین به تعویق افتادن افزایش مالیات بر واردات محصولات تخت قیمتهای وارداتی را جذاب کرده است. به علاوه شرایط اقتصادی ترکیه به واسطه انتخابات عمومی در ۱۴ ماه می با عدمقطعیت قابل توجه رو به رو است.
منبع: کارگزاری پویان
انتهای خبر/ ف
نظر شما