به گزارش خبرنگار پایگاه خبری آهننیوز، اولین همایش توسعه دانش بنیان انرژی های تجدیدپذیر در صنایع کشور توسط انجمن سازندگان و تامینکنندگان کالا و خدمات انرژیهای تجدیدپذیر (ساتکا) و با همکاری شرکتهای فعال و دانشبنیان در زمینه تولید و تامین تجهیزات، مشاوره مهندسی، و پیمانکاری نیروگاههای تجدیدپذیر در دو روز (۹و ۱۰) اسفندماه، به صورت آنلاین در حال برگزاری است.
در این همایش مهدی شریفزاده، دبیر ستاد توسعه فناوریهای حوزه آب و انرژی به تشریح ابعاد آیین نامه اجرایی ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانشبنیان پرداخته و بیان کرد: ایجاد مدلهای مالی جدید جهت توسعه بازار انرژیهای تجدید پذیر، توسعه صنایع دانش بنیان مرتبط، توسعه بازار و تولید برق پاک در محل مصرف از جمله اهداف کلان این قانون است.
شریف زاده به صنایعی که مشمول این قانون میشود اشاره کرده و گفت: صنایع با قدرت مصرف بیش از یک مگاوات موظفند معادل یک درصد از برق مورد نیاز خود را از طریق احداث نیروگاههای تجدیدپذیر تامین کنند و این میزان باید با اتمام سال پنجم حداقل به پنج درصد برسد همچنین، تعداد صنایع مشمول این قانون برابر با ۴ هزار و ۲۸۳ واحد صنعتی است که مجموع توان قراردادی آن برابر با ۲۷ هزار و ۵۷۷ مگاوات بوده و مجموع انرژی مصرفی صنایع برابر با ۷۸ هزار و ۵۰۰ مگاوات ساعت است.
گفتنی است قانون یاد شده پس از سه سال تلاش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در تعامل با مجالس دهم و یازدهم، در ابتدای سال ۱۴۰۱ به نتیجه رسید و مصوب شد. قانونی که به دنبال رفع نقایص و مشکلات قانونی پیش روی کسبوکارهای دانش بنیان و خلاق بوده و به نوعی تضمین کننده ۲۰ سال آینده کشور در حوزه اقتصاد دانشبنیان است.
در ادامه این همایش در یک پنل تخصصی اقدام به بررسی مراحل احداث نیروگاههای تجدیدپذیر در صنایع و چالشهای آن و راهکارهای عدم قطع برق صنایع مجهز به نیروگاههای تجدیدپذیر با حضور نماینده ساتبا، رئیس بهرهبرداری انرژی فولاد گل گهر، نماینده شرکت فولاد مبارکه، نماینده ایمیدرو، نماینده انجمن ساتکا و نماینده وزارت صمت انجام شد.
در این پنل غلامرضایی، مدیر زیرساخت ایمیدرو به الحاقیه تجدیدپذیر اشاره کرده و گفت: پیرو تفاهمنامه ۱۷۲۲۴/۶۰ مورخه ۱۴۰۰/۰۷/۱۹ با موضوع ایجاد حداقل ۱۰هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی جدید از طریق احداث نیروگاه جدید و تکمیل سیکل نیروگاههای موجود توسط شرکتهای صنعتی و معدنی و در راستای توسعه زیرساختهای کشور در خصوص تولید برق تجدیدپذیر و پاک و حمایت از مشارکت بخش خصوصی در این حوزه توافق کردند تا از میزان ۱۰ هزار مگاوات تعهد شده وزارت صمت تا سقف ۲ هزار مگاوات به احداث نیروگاههای تجدیدپذیر اختصاص یابد و وزارت نیرو متعهد شود در نقطه مصرف اعلام شده و بر حسب نیاز سرمایهگذار، به میزان انرژی تحویل شده شبکه تحویل دهد.
در ادامه به نیروگاههای تجدیدپذیر اجرا شده در صنایع فولادی و معدنی کشور اشاره شد که در زیر جزئیات آن را مشاهده میفرمایید.
انتهای پیام/ ف
نظر شما