به گزارش پایگاه خبری آهننیوز، پیمان شوریابی، کارشناس صنعت فولاد در واکنش به لایحه جدید دولت برای تشکیل سازمان بازرگانی و انتقال تمام وظایف تنظیم بازار وزارتخانهها و سایر دستگاهها به این سازمان، اظهار داشت: در حال حاضر محصولات فولادی در بورس کالا عرضه میشوند که این اقدام، کمک زیادی برای بهبود وضعیت صنعت کرده است.
وی در ادامه گفت: با بررسیهای دقیق، میتوان فهمید از زمان عرضه این محصولات در بورس کالا، سرمایهگذاریهای فولادی در کشور افزایش یافت به گونهای که ایران از یک کشور واردکننده در صنعت فولاد تبدیل به صادرکننده شد.
این کارشناس صنعت فولاد با اشاره به لزوم قراردادهای آتی و آپشن در فولاد، تصریح کرد: تنها چیزی که میتواند به تنظیم بازار فولاد کمک کند، این است که گواهیهای کالایی فولاد در بورس کالا عرضه و قراردادهای آتی و آپشن در این حوزه اجرا شود.
به گفته شوریابی، معاملات آتی و آپشن، قراردادهایی منعقد شده بین دو طرف هستند که در آنها توافق میشود یک دارایی خاص، با قیمتی مشخص و در زمانی معین در آینده خریداری شود و یا به فروش برسد. این نوع معامله به کاهش ریسک و خسارات احتمالی کمک میکند.
شوریابی خاطر نشان کرد: البته تاکنون گواهیهای کالایی فولاد عرضه نشدهاند، چرا که مقاومتهایی از سمت بازار در این خصوص وجود دارد. به همین دلیل، تشکیل سازمان بازرگانی در تنظیم بازار فولاد تأثیر زیادی نخواهد داشت.
وی در پایان گفت: در نهایت تا زمانی که در فولاد قیمتگذاری مناسبی صورت گیرد، کماکان این محصولات باید در بورس کالا عرضه شوند. در این راستا، تشکیل سازمان بازرگانی برای تولیدکنندگان موثر و مثبت واقع خواهد شد اما از طرفی، هرگونه حرکت به سمت قیمتگذاری دستوری و دورشدن از بازار آزاد، باعث ضرر تولیدکنندگان خواهد شد.
پایان پیام/ ف
نظر شما