به گزارش پایگاه خبری آهننیوز به نقل از کارگزاری پویان، تداوم رشد در تمام زنجیره به داستان تکراری هفتههای اخیر بدل شده است. کمبود نقدینگی در بازار باعث شده تا شاهد رقابتهای بالا بر روی عرضههای اعتباری باشیم. نشانههای این موضوع را میتوان در آخرین گزارش سیاست پولی بانک مرکزی دید. بر طبق این گزارش درخواست نقدینگی بانکها به ۱۴۳ همت رسید و ۱۳۰ همت آن مورد پذیرش قرار گرفت. درخواست نقدینگی بانکها در پاییز حدود ۸۰ همت بود که از ابتدای زمستان با یک جهش قابل توجه به ۱۲۰ همت افزایش یافت.
مشتریان اروپایی به دنبال محمولههای ورق گرم آسیایی
پس از مختل شدن عرضه از سمت ترکیه در پی زلزله حالا مشتریان اروپایی به دنبال تامین نیاز خود از طریق بازار آسیا هستند. هزینه انرژی بالا و تحریم روسیه، تقاضا اروپا را به سمت بازارهای آسیا سوق داده است. زلزله ترکیه این امر را تشدید خواهد کرد. تولیدکنندگان ویتنامی بر روی صادرات به اروپا متمرکز شدهاند و همین موضوع سبب شده تا نیاز داخلی این کشور با واردات از چین تامین شود. افزایش تقاضای واردات از چین، خریداران ویتنامی را مجبور به پذیرش قیمتهای وارداتی بالاتر میکند.
تولیدکنندگان هندی هم نسبت به افزایش قیمتها خوشبین هستند. تقاضای داخلی این کشور قوی است و محمولههای کمی به اروپا ارسال میشود.
بازار قراضه جنوب شرق آسیا از زلزله ترکیه تاثیر منفی گرفته است. معاملهگران معتقدند با کاهش تقاضای ترکیه در بازار قراضه، قیمتها کاهش خواهد یافت.
مصرف ظاهری ورق گرم در چین بهبود یافته و به بیش از ۳ میلیون تن در هفته رسیده است و باعث شده تا نگرانیها در مورد بازگشت تقاضا پس از تعطیلات سال نو کاهش یابد و به دنبال آن قیمتها تقویت شود.
وهان یکی از بزرگترین شهرهای چین در سیاستهای خود تجدیدنظر کرده و به مالکین خانه اجازه داده تا خانههای بیشتری خریداری کنند. در نتیجه انتظار میرود تقاضای فولاد بهبود یابد. هرچند تقاضای میلگرد در فصل اول ۲۰۲۳ به دلیل اوضاع جوی نامساعد ضعیف خواهد بود اما چشمانداز آن در میان مدت مثبت است.
در نمودارهای زیر روند تاریخی حاشیه سود از ابتدای سال ۲۰۲۲ نشان داده شده است. خط چین بیانگر حاشیه سود بر اساس اخرین نرخهای موجود است. ارقام بر حسب دلار بر تن هستند.
بازارهای آتی شانگهای
در نمودارهای زیر روند قیمتی سررسیدهای مختلف از فوریه ۲۰۲۳ تا ژانویه ۲۰۲۴ برای میلگرد و ورق گرم در بازار آتی چین ارائه شده است. خط چین نشانگر قیمت در بازار نقدی است. نمودار خط و نقطه نشانگر قیمتها در ۳ فوریه در بازار اتی و نمودار خط ممتد نشانگر قیمتها در ۱۰ فوریه در بازار اتی هستند. ارقام بر حسب دلار بر تن هستند.
قراضه و شمش CIS
در نمودار رو به رو روند تاریخی فاصله بین شمش بیلت CIS و قراضه وارداتی ترکیه از امریکا از ابتدای سال ۲۰۲۲ ارائه شده است. حداقل فاصله منطقی برای اینکه تولیدکنندگان در نقطه سر به سر تولید قرار بگیرند حدود ۱۰۰ دلار بر تن است.
خط چین نشانگر فاصله بین شمش و قراضه بر اساس اخرین نرخهای موجود است که در جدول زیر ارائه شده است.
منظور از نرخ فروش تولیدکننده نرخ معادل صادراتی برای تولیدکننده است. در واقع این نرخ نقطه بیتفاوتی تولیدکننده بین بازار داخلی و صادراتی است. در صورتی که نرخ فروش در بورس کالا بالاتر از این رقم باشد تولیدکننده تمایلی برای صادرات ندارد. این نرخ با مبنا قراردادن نرخ صادراتی و کسر هزینههای حمل و گمرکی محاسبه میشود. محاسبات بر مبنای دلار نیمایی انجام شده است.
منظور از نرخ خرید بازرگانان، نرخی است که با لحاظ نرخهای صادراتی و کسر هزینههای حمل و گمرکی و در نظر گرفتن حاشیه سود ۵ درصد برای بازارگانان محاسبه شده است. این نرخ با فرض امکان خرید از بورس کالا و صادرات محصول محاسبه شده است.
نرخ وارداتی با لحاظ هزینههای حمل، عوارض وارداتی و در نظر گرفتن ۵ درصد حاشیه سود بازرگان محاسبه شده است. برای ایجاد قابلیت مقایسه با نرخهای بورس کالا مالیات بر ارزش افزوده را در نظر نگرفتیم.
پایان پیام/ ف
نظر شما