به گزارش خبرنگار پایگاه خبری آهننیوز، چهارمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران با محوریت بومیسازی، حمایت از ساخت داخل و توسعه فناوری با حضور و مشارکت هلدینگها و شرکتهای بزرگ فولادی و معدنی در کنار شرکتهای دانشبنیان و سازندگان مطرح داخلی، توسط انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران و حمایت ایمیدرو برگزار شد.
بومیسازی بر چهار محور استراتژی «کاهش ارزبری، افزایش بهرهوری و سودآوری بنگاهها، کاهش هزینههای تمام شده و ارتقای توان ساخت داخل» استوار است که جشنواره ملی فولاد ایران فرصتی مغتنم برای تولیدکنندگان فولاد و شرکتهای دانشبنیان به ویژه تامینکنندگان قطعات و تجهیزات خاص مورد استفاده در صنعت فولاد کشور است که اقدام به ارائه دستاوردها و گزارشهای پیشرفت در راستای توسعه و تعالی کشور در صنایع را به نمایش بگذارند. در دوران تحریمها، هرچند ما با بهرهگیری از دانش داخلی توانستهایم برخی محصولات و تجهیزات را بومیسازی یا مهندسی معکوس کنیم، اما باید توجه داشت که از یک مرحلهای به بعد، دانش بدون تعامل و رقابت با همه بازیگران عرصه دانش و فناوری از حرکت باز میایستد و دیگر قادر به رشد صعودی نخواهد شد. بدون شک رشد قابلتوجه و شکوفایی نیازمند یک عرصه تعاملی است.
در حاشیه این جشنواره، نمایشگاه ملی فولاد نیز با حضور ۱۲۳ شرکت فولادی، معدنی و دانشبنیان در ۵ سالن نمایشگاهی دایر بود که در آن تولیدکنندگان و تامینکنندگان داخلی زنجیره آهن و فولاد کشور، علاوه بر ارائه فرصتهای ساخت داخل برای شرکتهای دانشبنیان و سازندگان داخلی، از دستاوردهای خود در حوزه بومیسازی، توسعه تکنولوژی و ساخت داخل رونمایی کردهاند. همچنین این نمایشگاه تخصصی بومیسازی سبب بهمرسانی نیازها و فرصتهای بومیسازی و ساخت داخل و همچنین توانمندیهای سازندگان داخلی و شرکتهای دانش بنیان است. در این نمایشگاه شرایطی فراهم شد تا نیازها هم مطرح شود تا بتوانند طرف سازنده خود را بیابند.
از جمله مجتمعهای فولادی بزرگ شرکتکننده میتوان به شرکت فولاد مبارکه اصفهان، فولاد خوزستان، ذوب آهن اصفهان، فولاد خراسان، معدنی و صنعتی گلگهر، معدنی و صنعتی گلگهر، گروه ملی فولاد ایران، سنگ آهن گهر زمین، هلدینگ میدکو، فولاد هرمزگان، فولاد کاوه جنوب، آهن و فولاد ارفع، فولاد آلیاژی ایران و … اشاره کرد که در این نمایشگاه غرفه داشتند و به اعلام فرصتهای ساخت داخل در غرفه شرکتهای خود پرداختند.
از جمله دیگر اقدامات مثبت این رویداد که منجر به کارهای تاثیرگزاری در پیشبرد و توسعه صنعت فولاد کشور خواهد شد؛ راهاندازی سامانه جامع بومیسازی زنجیره آهن و فولاد ایران با هدف ارتباط بین تامینکننده و مصرفکننده تجهیزات بومیسازیشده و همچنین راهبری شرکتها در صرفهجویی یک میلیارد دلاری؛ دو اقدام توسعهای ایمیدرو در این حوزه به شمار میرود.
برگزاری میز تعمیق ساخت داخل زنجیره آهن و فولاد با حضور مقامات و مسئولین صنعتی کشور با امضای قراردادهایی در حوزه بومیسازی و توسعه تکنولوژی، انعقاد تفاهم نامه چندجانبه حمایت از بومیسازی در زنجیره آهن و فولاد، تقدیر از چهرههای تاثیرگذار زنجیره آهن و فولاد ایران، اهدای تندیس جایزه ملی فولاد ایران به برگزیدگان (شرکتهای دانش بنیان و سازندگان برتر داخلی)، در این رویداد از جمله برنامههای ارزشمند بود.
اهدای تندیس جایزه ملی فولاد ایران در بخش افتتاحیه این جشنواره در حوزه بومیسازی به شرکت صنعتی دفتر تولید کالا، شرکت برق فلز، شرکت ماشین الات دوار پارس الیت، دلتا راه ماشین، ماشین سازی پویا، سداد صنعت، ایمیکو، ماشین های الکتریکی جمکو، ایریسا، به آرین صنعت اصفهان، کاسپین پودر فولاد و یاوران صنعت سپاهان اهدا شد. این شرکتها در زمینه بومیسازی در صنعت فولاد کشور، در سالهای گذشته فعالیتهای چشمگیری را انجام دادهاند.
در راستای فرامین مقام معظم رهبری مبنی بر تولید دانشبنیان و استفاده از توانمندیهای شرکتهای این حوزه، عقد پنج قرارداد همکاری در فولاد هرمزگان انجام شد که این تفاهمنامهها در راستای بهرهبرداری حداکثری از ظرفیتهای علمی و فنی شرکتهای دانشبنیان و بومیسازی فرایندها، تجهیزات و قطعات مورد نیاز فولاد هرمزگان میان این شرکت و شرکتهای دانشبنیان به امضا رسیدند.
برگزاری ۶ پنل تخصصی در راستای بررسی و پایش صنعت فولاد کشور با موضوعات "فرصتهای زیستبوم فناوری و نوآوری در رفع نیازمندیهای بومیسازی و توسعه تکنولوژی در زنجیره معدن و فولاد کشور؛ بهم رسانی نیازهای زنجیره زنجیره آهن و فولاد با توانمندی تولیدکنندگان و سازندگان و شرکتهای دانش بنیان در سامانه جامع کسب و کار کارلینگ، ابعاد بومیسازی نسوزها در زنجیره آهن و فولاد کشور؛ فرصتهای پیشبینی شده در برنامههای توسعه صنایع کوچک کشور؛ توانمندی و چالشهای بهرهگیری از قانون استفاده حداکثری از تولید داخل (سامانه توان ایران) و هماندیشی چالش محور تولیدکنندگان، سازندگان داخلی و شرکتهای دانشبنیان با شرکتهای زنجیره آهن و فولاد با حضور معاونین سازمانهای مرتبط با صنعت از جمله صمت، ایمیدرو، مدیران بومیسازی و توسعه تکنولوژی شرکتهای زنجیره آهن و فولاد و ... از جمله اقدامات بسیار مفید بود.
استفاده از توان و ظرفیت شرکتهای دانشبنیان در هر صنعتی میتواند سبب ایجاد بهرهوری و ارزشافزوده بیشتر آن صنعت شود، توان و ظرفیتی که در صنعت فولاد کشور مورد توجه قرار نگرفته، چراکه از این پس آنچه در زنجیره فولاد میتواند عامل توسعه و بالندگی شود، ایجاد دانش است و صرف ایجاد واحدهای مشابه فولاد سبب بالندگی در این صنعت نمیشود. در این راستا برگزاری این جشنواره تلاش برای بومیسازی تجهیزات با استفاده از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان در دستور کار شرکتهای بزرگ فولادی قرار گرفت، همچنین سازندگانی که توان ساخت داخل و مهندسی معکوس داشتند و نمیدانستند کجا از توانایی خود استفاده کنند و نیازها را شناسایی کنند، در این جشنواره مسیر خود را شناسایی کردند.
پایان پیام/ف
نظر شما