به گزارش خبرنگار آهننیوز، کارشناسان حوزه معدن میگویند در حالی که آذربایجان شرقی، رتبه نخست کشور از نظر ذخایر معدنی را دارد، درآمدهای معدنی آن سالانه به حدود ۶۰۰ میلیارد تومان میرسد که یک دهم برخی از استانهایی است که از نظر ذخایر معدنی در رتبههای به مراتب پایینتری نسبت به این خطه قرار دارند.
به عقیده فعالان و کارشناسان حوزه معدن، در کشور ۷۰ نوع و در آذربایجان شرقی ۵۲ نوع ماده معدنی وجود دارد و اگر مسئله خامفروشی حل شود و اقداماتی در جهت تقویت بخش خصوصی و سرمایهگذاری در بخش معدن صورت گیرد، بسیاری از مشکلات بخش معدن در استان حل شدنی است.
بر اساس آمار رسمی وزارت صمت، مبالغ وصولی از معادن آذربایجان شرقی در فاصله سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۸ یک هزار و ۱۵۰ میلیارد تومان بود که هیچ نوع همخوانی با ظرفیتهای معدنی آن ندارد، به گونهای که سالانه تنها از معدن مس سونگون در شهرستان ورزقان ۲۴ هزار میلیارد تومان کنسانتره مس خارج و برای صادرات به هرمزگان یا فرآوری به کرمان میرود.
کنسانتره مس، سنگ ساختمانی و تزیینی، کوارتز، پوکه، گچ و مواد معدنی برای تهیه سیمان از عمدهترین محصولات تولیدی معادن آذربایجان شرقی و کشورهای چین، ایتالیا و ترکیه بازار صادراتی محصولات معدنی استانند.
در این رابطه، "صابر پرنیان" رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی در جلسه مشترک کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان که در شهرک صنعتی اهر برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به اینکه در سالهای اخیر معادن آذربایجان شرقی مورد بیتوجهی قرار گرفته بود از این رو به صورت جدی در این حوزه ورود کردهایم.
وی افزود: به دلیل اینکه آذربایجان شرقی یک استان صنعتی است بنابراین حوزه معدن در زیر سایه صنعت مانده و آن گونه که باید توسعه مییافت و با فرآوری و تکمیل زنجیره در استان تولید ثروت میشد این اتفاق نیفتاده است.
وی همچنین با بیان اینکه علاقهمندی به سرمایهگذاری صنعتی در آذربایجان شرقی موضوع قابلتوجهی است چرا که این موضوع ظرفیت خوبی برای استان محسوب میشود، ادامه داد: بیشتر مراجعه فعالان اقتصادی برای سرمایهگذاری، توسعه واحدهای صنعتی و افزایش تولید محصولات است که در این زمینه باید این بستر فراهم شود.
پرنیان بزرگترین سرمایه استان را بخش خصوصی توانمند دانست و گفت: در اکثر رشته صنعتها کالاهایی که تا چند سال پیش وارداتی بود اکنون در داخل و حتی در این شهرستان تولید میشود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با بیان اینکه باید بیشتر به فکر تامین زیرساختها و رفع موانع تولید باشیم، تاکید کرد: قانونگذار در حوزه برق، وزارت نیرو را مکلف به تامین انرژی واحدهای صنعتی کرده است که در این زمینه برای رفع مشکلات سرمایهگذاران تمام تلاشمان را انجام میدهیم.
پرنیان افزود: در سفر ریاست جمهوری اعتبار بینظیری برای تکمیل زیرساختهای شهرکهای صنعتی مصوب شد که امیدواریم به زودی تمام اعتبارات تخصیص یابد.
وی همچنین با اشاره به افزایش تقاضای سرمایهگذاری در شهرستان اهر گفت: دستگاههای متولی باید برای تکمیل زیرساختهای مورد نیاز همکاری کنند چراکه درخواست ۱۵۰ مورد سرمایهگذاری نشاندهنده میزان علاقهمندی فعالان اقتصادی این شهرستان است که با تمام توان برای بهرهبرداری و توسعه واحدهای صنعتی این شهرستان اقدامات لازم را انجام خواهیم داد.
در این جلسه مشکلات ۱۱ واحد تولیدی شهرستان اهر مطرح و برای رفع مشکلات تصمیمگیری شد.
پایان پیام/ف
نظر شما