کد خبر 13408
۲۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۸

آهن‌نیوز گزارش می‌دهد؛

آقاجانلو؛ رئیس ایمیدرو یا مدیر تصادفی؟

آقاجانلو؛ رئیس ایمیدرو یا مدیر تصادفی؟

اخیراً گزارش‌هایی در برخی رسانه‌ها درباره عملکرد محمد آقاجانلو، رئیس جدید ایمیدرو منتشر شده که نحوه انتصاب او به این پست و رویکردش در این سازمان در بوته نقد و چالش قرار گرفته است. برخی معتقدند که آقاجانلو به عنوان یک "مدیر تصادفی" به این جایگاه رسیده است و هنوز به اندازه کافی توانایی‌ها و برنامه‌های لازم برای مدیریت یکی از مهم‌ترین ارگان‌های صنعتی کشور را به نمایش نگذاشته است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری آهن‌نیوز؛ محمد آقاجانلو در تیرماه ۱۴۰۲ به عنوان سرپرست ایمیدرو منصوب شد و سپس در مردادماه ۱۴۰۲ با تصویب هیئت‌مدیره ایمیدرو، به عنوان رئیس هیئت عامل ایمیدرو به‌طور رسمی معرفی گردید. پیش از آقاجانلو، محمدرضا موثقی‌نیا رئیس هیئت عامل ایمیدرو بود که پس از استعفای وی، آقاجانلو مسئولیت این سازمان را به‌طور رسمی بر عهده گرفت.

اخیراً گزارش‌هایی در برخی رسانه‌ها درباره عملکرد محمد آقاجانلو، رئیس جدید ایمیدرو منتشر شده که نحوه انتصاب او به این پست و رویکردش در این سازمان در بوته نقد و چالش قرار گرفته است. برخی معتقدند که آقاجانلو به عنوان یک "مدیر تصادفی" به این جایگاه رسیده است و هنوز به اندازه کافی توانایی‌ها و برنامه‌های لازم برای مدیریت یکی از مهم‌ترین ارگان‌های صنعتی کشور را به نمایش نگذاشته است. این انتقادات در حالی مطرح می‌شود که آقاجانلو با کارنامه‌ای نسبتاً تخصصی در بخش معدن و صنایع معدنی، به‌ویژه در دوره‌های گذشته در ایمیدرو و شرکت‌های دیگر، این مسئولیت را پذیرفته است اما آیا واقعاً او در شرایطی به این پست منصوب شده که توانایی و اختیار کامل برای تغییرات اساسی و توسعه این بخش را داشته باشد؟

مدیر تصادفی یا مدیری با توانایی‌های واقعی؟

محمد آقاجانلو، رئیس کنونی ایمیدرو، به‌طور غیرمستقیم و از طریق پیشنهاد دولت، سرپرست و سپس رئیس این سازمان شد. این تغییرات در شرایطی رخ داده است که ایمیدرو از مشکلات مالی و اجرایی زیادی رنج می‌برد و منابع این سازمان در اختیار دولت و سایر نهادها قرار گرفته است. با این حال، برخی منتقدان هنوز معتقدند که آقاجانلو نتواسته است به صورت عملیاتی و به‌ویژه در سطح برنامه‌ریزی‌های بلندمدت، عملکرد خود را ثابت کند.

در پاسخ به این انتقاد باید گفت: آقاجانلو در بدو ورود به ایمیدرو با مشکلات بسیاری مواجه بوده است. سازمانی با منابع محدود و زیرساخت‌های ضعیف که نیاز به یک تغییر بنیادی داشت. برخلاف انتقادات مطرح‌شده، آقاجانلو در حقیقت در پستی قرار گرفته که بیشتر با چالش‌های سیستماتیک و مالی روبرو است تا با برنامه‌ریزی‌های کلان برای رشد صنعتی. در همین راستا، او سعی کرده تا ابتدا وضعیت موجود را در ایمیدرو تثبیت کند و از ایجاد هرگونه بی‌ثباتی در این دوران سخت جلوگیری کند.

چالش‌های بزرگ در ایمیدرو

یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های آقاجانلو در دوران ریاستش، مسئله "برنامه‌ریزی عملیاتی" و "کمبود منابع مالی" در این سازمان بوده است. برخلاف آنچه که در برخی رسانه‌ها مطرح شده، هیچ‌کدام از روسای قبلی ایمیدرو نیز نتواسته‌اند در این مدت زمان محدود برنامه‌ای مدون و اجرایی برای توسعه این صنعت ارائه دهند. مصطفی موذن‌زاده، احمدعلی هراتی‌نیک و احمدرضا عادل و حتی محمدرضا موثقی نیا هم در دوران تصدی خود در ایمیدرو با مشکلات مشابهی روبرو بوده‌اند که این مسئله در بسیاری از اوقات از آن‌ها انتظار برنامه‌ریزی‌های مدون نداشت.

در این شرایط، آقاجانلو که با دست‌پُری از بدهی‌ها و بدون منابع کافی از دولت به ریاست ایمیدرو منصوب شد و به جبران خسارت‌ها و بازسازی وضعیت موجود پرداخته است. این کار قطعاً زمان‌بر است و باید از این دید به وضعیت وی نگریست که بازیابی ایمیدرو از یک وضعیت بحرانی به برنامه‌ریزی‌های بلندمدت نیاز دارد.

آیا آقاجانلو از بدنه ایمیدرو توانسته به ریاست برسد؟

منتقدان سوال می‌کنند که آقاجانلو هنوز باور ندارد که رئیس ایمیدرو شده است. در پاسخ به این انتقاد باید گفت: آقاجانلو شخصی است که تجربه بالایی در عرصه معدن و صنایع معدنی دارد و نه تنها به عنوان یک کارشناس در ایمیدرو، بلکه به عنوان یک مدیر باتجربه در این بخش شناخته می‌شود. او با نگاه تخصصی به این بخش وارد شد و برخلاف شایعات، بدون چانه‌زنی‌ها و رانت‌های دولتی در بدنه ایمیدرو این مسئولیت را پذیرفت.

اینکه برخی از منتقدان معتقدند آقاجانلو برنامه خاصی ندارد، واقعاً شایعاتی است که باید به آن توجه نکرد. واقعیت این است که چنین انتصاباتی معمولاً در سازمان‌هایی با منابع محدود و مدیریت پیچیده، نیاز به هماهنگی‌های گسترده و توانایی‌های مدیریتی خاص دارد و آقاجانلو خود به خوبی از این چالش‌ها آگاه است.

آیا آقاجانلو قادر به رفع مشکلات مالی ایمیدرو است؟

با توجه به اینکه ایمیدرو در دوره‌های گذشته نتوانسته است منابع مالی خود را در جهت توسعه پروژه‌ها و زیرساخت‌ها به درستی تخصیص دهد، آقاجانلو همچنان با چالش تأمین منابع مالی روبرو است. در همین زمینه، آقاجانلو در حال تلاش برای بازگشت منابع از دولت و ایجاد شرایط مناسب برای تأمین اعتبار پروژه‌ها است.

به گزارش آهن‌نیوز؛ آقاجانلو در حال حاضر در موقعیتی دشوار قرار دارد که نمی‌توان از او انتظار معجزه داشت. او از همان روزهای ابتدایی با مشکلات بسیاری روبرو بوده است و در شرایط بحرانی نمی‌توان از یک مدیر انتظار تغییرات فوری داشت. با این حال، آقاجانلو باید به تدریج برای آینده ایمیدرو و صنعت معدن کشور راهکارهای بلندمدت و عملیاتی ارائه دهد. این مسیر به‌ویژه نیازمند بازسازی ساختار سازمانی و جذب منابع مالی است که در سال‌های اخیر به شدت دچار مشکل شده‌اند.

انتهای پیام/ م

کد خبر 13408

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =