به گزارش خبرنگار پایگاه خبری آهننیوز؛ در روز گذشته، مجموع ۱۵۳ هزار تن شمش در بورس کالا عرضه شده است که از این مقدار، ۹۵ هزار تن به صورت اعتباری و ۵۸ هزار تن به صورت نقدی به بازار ارائه شده است. با توجه به این حجم عرضه، انتظار میرفت که میانگین قیمت شمش افزایش یابد، همانطور که میانگین قیمت اسفنجی نیز افزایش یافت. اما به دلیل شرایط رکود حاکم و ضعف تقاضا در بازار، کارشناسان پیشبینی میکنند که این افزایش قیمت به طور قابل توجهی محدود خواهد شد.
طبق نظرات کارشناسان، تولیدکنندگان در حال حاضر با مشکلات جدی در زمینه نقدینگی مواجه هستند و مجبورند به دلیل ضعف تقاضای موجود، تولیدات خود را با قیمتهای پایینتر به فروش برسانند. این موضوع به خصوص در بازار میلگرد مشهود است، جایی که انتظار افزایش قیمت با همان نسبت و سرعت به علت نبود خریدار واقعی بسیار ضعیف به نظر میرسد.
در حوزه تیرآهن، بازارسازی بر روی دو سایز ۲۴ و ۳۰ همچنان ادامه دارد، اما سایر سایزها از نوسانات قیمت دور بوده و بازار تیر نیز با چالشهای جدی مواجه است. تحلیلگران پیشبینی میکنند که کف قیمت شمش به ۲۶ هزار تومان و میلگرد به ۳۰ هزار تومان نزدیک خواهد شد، حتی اگر خریداری صورت نگیرد.
محدودیتهای انرژی و تأثیرات آن بر تولید، عاملی است که به تضعیف بیشتر بازار شمش و میلگرد منجر شده است. در شرایطی که رکود تورمی بر بازارهای ریالی حاکم است، انتظارات برای تغییرات مثبت قیمتی به شدت کمرنگ شده است. برخی کارشناسان بر این باورند که هر کسی که ادعای رونق در این بازارها را داشته باشد، دچار "بیماری رونق توهمی" شده است.
انتهای پیام/ م
نظر شما