به گزارش خبرنگار پایگاه خبری آهننیوز؛ از آنجایی که صنعت فولاد به عنوان یک صنعت محرک و پیشران در کشور به شمار می آید، کارشناسان معتقدند لازمه به حرکت درآوردن چرخ های اقتصاد کشور رفع موانع و ارائه راهکارهای عملیاتی تولید باکیفیت در این صنعت است.
"حسین امیری" معاون مالی و اقتصادی مجتمع فولاد سیرجان حدید در گفت و گو با رسانه آهن نیوز با اشاره به رویکرد دولتها در صنعت، به نبود استراتژی مشخص در این صنعت پرداخت و گفت: صنعت فولاد پس از پتروشیمی، بیشتری ارزآوری و اشتغال را به همراه دارد اما بر حسب شرایط، تصمیماتی در خصوص شیوههای تولید، بازاریابی و فروش از سوی مقامات بالادست به این صنعت تحمیل میشود که علاوه بر اینکه چرخ صنعت را به حرکت در نیاورده است بلکه مانع پیشرفت توسعه در این حوزه نیز شده است.
امیری با اشاره به بازار مشترک ایران و عراق در حوزه محصولات نهایی زنجیره فولاد گفت: امروز کشور عراق در حال ساخت ۵ میلیون واحد مسکونی است که نیازمند شمش فولادی و محصولات نهایی اعم از میلگرد و نبشی و ناودانی است اما دولت نه تنها با تسهیلگری و اعمال مشوقهای صادراتی مسیر را برای صادرات فراهم نکرده بلکه موانعی را پیشروی تولیدکنندگان و صادرکنندگان قرار داده است.
معاون مالی و اقتصادی فولاد سیرجان حدید با بیان اینکه روزانه بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ تریلی محصول میلگرد از مبادی مرزی ایران به کشور عراق صادر میشود، افزود: این حجم از صادرات با وجود محدودیتهایی است که دولت اعمال کرده است که عمدتاً در قالب کارتهای بازرگانی استیجاری و اعتباری انجام میشود و هیچ اطلاعاتی از این صادرات افشا نمیشود.
امیری یکی از دلایل عدم افشای آن را وجود محدودیتها در بخش رفع تعهد ارزی و بخشنامههای سختگیرانه دولت دانست و افزود: محصول میلگرد امروز با قیمت ۵۲۰ دلار در کشور عراق و ۴۷۵ دلار در مرز به فروش میرسد و روزانه حدود ۱۲۰۰ تن بار میلگرد از مرزهای ایران روانه کشور عراق میشود.
وی با بیان اینکه راهاندازی زیرساختهای لازم برای صادرات محصولات نهایی فولاد در بازارهای منطقهای به ویژه کشور عراق، میتواند نقطه عطفی برای اقتصاد کشور ایران باشد، تصریح کرد: متاسفانه محدودیتها و ممنوعیتها در صادرات و عدم رویارویی در بازار منطقهای سبب شده تا بازار رقابتی با چالشهای متعددی روبرو شود و زمینه فروش زیرزمینی بوجود آید.
امیری با اشاره به اینکه دولت با نگاه کنترلگر میتواند ظرفیتهای بازار صادراتی را برای بخش خصوصی بوجود آورد، افزود: متاسفانه نگاه دولتها بر این است که بر همه چیز تسلط پیدا کند و نگذارد فعالان اقتصادی بدون دخالت او بنگاهداری کنند.
انتهای پیام/ م
نظر شما