کد خبر 11012
۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۹

گزارش آهن‌نیوز از بازار آهن ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

تیرآهن و میلگرد در مسیر سقوط / ورق، نبشی و پروفیل ثابت ماند

تیرآهن و میلگرد در مسیر سقوط / ورق، نبشی و پروفیل ثابت ماند

کاهش قیمت‌های پایه همچنان به خود ادامه می‌دهد به طوریکه گزارش‌ها از بازار آهن در روز پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳  حاکی از تداوم روند کاهشی نرخ برخی مقاطع فولادی است که عمدتاً ناشی از کاهش نرخ دلار است.

به گزارش آهن‌نیوز؛ کاهش قیمت‌های پایه همچنان به خود ادامه می‌دهد به طوریکه گزارش‌ها از بازار آهن در روز پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳  حاکی از تداوم روند کاهشی نرخ برخی مقاطع فولادی است که عمدتاً ناشی از کاهش نرخ دلار است.

قیمت دلار در بازار آزاد نیز کاهش نسبی داشته و بر اساس تحلیل‌های رسیده، چنانچه نرخ دلار سیر کاهشی خود را ادامه دهد، قیمت‌ها در مقاطع فولادی نیز بیش از این کاهش پیدا خواهد کرد.

امروز قیمت میلگرد با کاهش ۱۰۰ تومان همراه بود و در حالیکه کاهش قیمت‌های پایه در بورس کالا در روز گذشته ثبت شده اما نتوانست به رونق رینگ مقاطع طویل فولادی بینجامد و به این ترتیب همچنان رکود بر بازار میلگرد فولادی سایه افکنده است. فروکش انتظارات تورمی و خداحافظی بازار با خرید سرمایه‌ای، رکود سنگین مصرفی حاکم بر بازار و انباشت محصولات قبلی در انبار تجار باعث شد تا ۹۸ درصد عرضه میلگرد بدون مشتری بماند.

عدم وجود تقاضای مصرفی برای مقاطع طویل فولادی در کشور؛ فروکش انتظارات تورمی در کشور با توجه به جریان افت نرخ ارز در بازار آزاد و خدافظی بازار مقاطع با خریدهای سرمایه‌ای و انباشت بازار آزاد از مقاطع طویل فولادی از مهم‌ترین دلایل عدم استقبال از رینگ میلگرد در روز ۲۶ اردیبهشت ماه بود.

قیمت‌ها امروز در تیرآهن ذوب آهن نیز با کیلویی ۱۰۰ تومان کاهش به فروش رفت. مقایسه داده‌های معاملاتی در روزهای گذشته حکایت از آن دارد که کف قیمت پایه کارخانه در بخش تیرآهن با قیمت روز گذشته مسیر کاهشی را پیموده است.

با توجه به شرایط رکودی حاکم بر بازار محصولات زنجیره آهن و فولاد در کشور؛ عدم تمایل به خرید مقاطع طویل فولادی در عرضه روز ۲۶ اردیبهشت ماه قابل پیش‌بینی بود. با این وجود نوردکاران نسبت به عرضه سنگین این محصولات در این بازار اقدام کردند. این عرضه قوی علی‌رغم پیش‌بینی عدم وجود تقاضا با هدف دریافت مجوز صادرات انجام شد. در شرایطی که سیاست‌گذار صنعتی کشور دریافت مجوز صادرات برای بسیاری از محصولات تولیدی در حوزه صنایع معدنی را منوط به عرضه ۱۰۰ درصدی در بورس کالا و عدم خرید از سوی متقاضیان داخلی کرده است؛ تولیدکننده حتی با پیش‌بینی رکود نیز چاره‌ای جز عرضه در رینگ داخل ندارد.

قیمت‌های امروز بازار آهن در بخش ورق بدین ترتیب بود که ورق سیاه مبارکه و  ورق رنگی مبارکه بدون تغییر با قیمت روز گذشته مبادله شد و این روند ثبات در محصول ناودانی، پروفیل و نبشی ادامه داشت.  

بررسی داده‌های معاملاتی رینگ مقاطع طویل فولادی از رکود سنگین حاکم بر این بخش ظرف ۲ سال اخیر حکایت دارد؛ استمرار این رکود در بازه زمانی طولانی مدت باعث شده تا استمرار فعالیت تولیدی در بخش نورد با چالش جدی مواجه شود. در این شرایط تسهیل صادرات تنها راه‌حل کوتاه مدت برای برون‌رفت از شرایط کنونی است. با این وجود فعالین بخش فولاد کشور بر این باورند که الزام به بازگشت ۱۰۰ درصد ارز حاصل از صادرات به کشور و فروش در سامانه مبادله با نرخی به مراتب کمتر از قیمت بازار آزاد باعث شده تا صادرات نیز فاقد توجیه اقتصادی شود. در شرایطی که تحریم هزینه‌های گزاف صادراتی را برای تولیدکنندگان داخلی رقم زده؛ چنین مصوبات داخلی مزید بر علت می‌شود تا عملا صادرات کشور متوقف شود. 

انتهای پیام/ م

کد خبر 11012

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =