به گزارش خبرنگار پایگاه خبری آهننیوز، بازار جهانی به روند نزولی خود ادامه میدهد. طی هفته قیمت انواع مقاطع فولادی در بازار داخلی و صادراتی چین روند نزولی هفتههای گذشته را حفظ کرده است. به طوری که نرخ ورق گرم داخلی چین به رقم 531 دلار رسیده است. همچنین میلگرد فول چین نیز به 506 دلار رسیده است.
حاشیه سود تولید فولاد در چین
قیمتها و ذخایر فولاد تحت تأثیر تولید ناخالص داخلی چین قرار گرفتند و در سه ماهه اول سال 4.5 درصد رشد کرد که بیش از انتظارات قبلی (4 درصدی) بود. با این حال، طبق اظهار نظر تحلیلگران این رشد عمدتاً در بخش خدمات میباشد و در حوزه تولید یا ساخت و ساز نبوده است.
در جدول و نمودارهای زیر روند تاریخی حاشیه سود از ابتدای سال ۲۰۲۲ نشان داده شده است. خط چین بیانگر حاشیه سود بر اساس اخرین نرخهای موجود است. ارقام بر حسب دلار بر تن هستند.
لازم به ذکر است که نرخ منطقه CIS نیز طی این هفته روند کاهشی داشته است و نرخ شمش CIS به عدد 568 دلار کاهش یافته است.
قراضه و شمش CIS
در بازار ترکیه نیز قیمتها، روند کاهشی داشته است و روند کاهش قیمتها همانند هفتههای گذشته (قیمت میلگرد با 17 دلار کاهش نسبت به هفته پیش به 588 دلار کاهش یافت) تداوم داشته است.
در نمودار زیر روند تاریخی فاصله بین شمش بیلت CIS و قراضه وارداتی ترکیه از امریکا از ابتدای سال ۲۰۲۲ ارائه شده است. حداقل فاصله منطقی برای اینکه تولیدکنندگان در نقطه سر به سر تولید قرار بگیرند حدود ۱۰۰ دلار بر تن است. خط چین نشانگر فاصله بین شمش و قراضه بر اساس اخرین نرخ های موجود است که در جدول زیر ارائه شده است.
ضریب مصرف قراضه برای تولید شمش ۱٫۱ در نظر گرفته شده و برای محاسبه شکاف قیمت از این ضریب استفاده شده است.
شمش ۴۵۰ دلار فوب دور از دسترس نیست این روند روی اسلب و ورق هم کاملاً مشهود است. نزول قیمت باعث عقب نشینی تقاضا و فشار مضاعف روی قیمت میگردد. نزول ارزش یوان تهاجم کالاهای چینی را تقویت میکند که رقیبی قوی برای صادرات ما است.
از طرفی خبری از تقاضای جدید و جدی نیست باید تا ماه آینده میلادی صبر کرد. صحبتهای ارز بریکس بازارها را سردرگم کرده است ولی دلار به لحاظ قدرتی که در ساختارهای مالی دنیا مثل صندوق بینالمللی پول، بانک جهانی و امثالهم دارد و به سادگی قابل حذف نیست. زمانی که حرف یورو بود از این تفسیرها زیاد شنیده میشد اما دلار هنوز ارز غالب است. باید به این نکته هم توجه داشت که حذف دلار به معنای بروز بحران اقتصادی شدید هم هست. در واقع به همین راحتی نیست که به جای دلار، یوان یا هر ارز دیگری بدهید.
منبع: کارگزاری پویان
انتهای خبر/ف
نظر شما