کد خبر 9686
۲ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۵

نقش آفرینی فولاد مبارکه در حفظ جایگاه جهانی ایران

حفظ سهم ۳۳.۲ درصدی فولادمبارکه در تولید فولاد خام کشور

حفظ سهم ۳۳.۲ درصدی فولادمبارکه در تولید فولاد خام کشور

محدودیت‌های برق در تابستان و کاهش بی‌سابقه میزان تخصیص گاز در زمستان هم نتوانست همت والای کارکنان و برنامه‌ریزی هوشمندانه تولید در گروه فولاد مبارکه را تحت تأثیر قرار دهد؛ تا جایی که این مجموعه با حفظ سهم ۳۳.۲ درصدی در تولید فولاد کشور، رتبه تولید فولاد ایران در جایگاه دهم جهان را تثبیت کرد.

به گزارش آهن نیوز، غلامرضا سلیمی، معاون بهره‌برداری شرکت فولاد مبارکه، ضمن تأیید این مطلب گفت: گروه فولاد مبارکه مشتمل بر شرکت فولاد مبارکه، فولاد هرمزگان و مجتمع فولاد سبا در سال ۲۰۲۳ میلادی (بازه زمانی ۱۱ دی‌ماه ۱۴۰۱ تا ۱۰ دی‌ماه ۱۴۰۲)، ۱۰ میلیون و ۳۳۱ هزار تن فولاد خام تولید کرده و توانسته علی‌رغم همه محدودیت‌ها و چالش‌ها همچنان سهم ۳۳.۲ درصدی از کل تولید فولاد خام کشور را به خود اختصاص دهد.

وی با اشاره به میزان تولید فولاد خام در شرکت‌های گروه فولاد مبارکه گفت: در سال ۲۰۲۳ میلادی میزان تولید فولاد خام در شرکت فولاد مبارکه با رشد ۰.۷ درصدی به ۷ میلیون و ۳۲۸ هزار تن، در مجتمع فولاد سبا به یک‌میلیون و ۵۰۵ هزار تن و در فولاد هرمزگان نیز به یک‌میلیون و ۴۹۹ هزار تن رسیده است؛ این در حالی است که مجموع میزان تولید فولاد خام در گروه فولاد مبارکه طی سال ۲۰۲۲ میلادی، ۱۰ میلیون و ۳۱۹ هزار تن بوده است. در آخرین ماه میلادی سال ۲۰۲۳ (۱۰ آذر تا ۱۰ دی‌ماه سال جاری) رتبه ایران با تولید ۲.۹ میلیون تن فولاد خام به جایگاه هشتم صعود کرد که سهم گروه فولاد مبارکه از این میزان تولید طی این ماه ۹۵۴ هزار و ۴۰۰ تن بوده است.

معاون بهره‌برداری فولاد مبارکه تولید آهن اسفنجی فولاد مبارکه را از ابتدای سال جاری تا پایان دی‌ماه با تحقق ۱۰۲ درصدی برنامه، ۶ میلیون و ۱۶۳ هزار تن اعلام کرد و گفت: این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۳.۶ درصدی داشته است. نکته حائز اهمیت در این بخش این است که بیشترین میزان تولید آهن اسفنجی شرکت در این بازه زمانی مربوط به ابتدای سال جاری تا آذرماه (پیش از محدودیت گاز در مدول‌های احیا مستقیم) بوده است.

سلیمی در ادامه به میزان تولید تختال، کلاف گرم و محصولات سرد پرداخت و گفت: تولید تختال طی ده‌ماهه سال جاری به میزان ۶ میلیون و ۵۲۶ هزار تن بوده که با تحقق ۱۰۷ درصدی برنامه، رشد ۳.۱ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته است. همچنین تولید کلاف گرم در بازه زمانی یادشده به میزان ۴ میلیون و ۳۹۵ هزار تن بوده که با تحقق ۱۰۳ درصدی برنامه، رشد ۱.۳ درصدی نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ را نشان می‌دهد. تولید محصولات سرد شرکت نیز با تحقق ۱۰۳ درصدی برنامه در ده‌ماهه سال جاری به یک‌میلیون و ۲۹۷ هزار تن رسیده است.

وی در ادامه به میزان تولید فولاد خام و آهن اسفنجی در گروه فولاد مبارکه اشاره کرد و گفت: میزان تولید فولاد خام در گروه فولاد مبارکه (شرکت فولاد مبارکه، مجتمع فولاد سبا و فولاد هرمزگان) به ۹ میلیون و ۲۰ هزار تن رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۱.۹ درصدی داشته است. میزان تولید آهن اسفنجی در گروه فولاد مبارکه شامل شرکت فولاد مبارکه، مجتمع فولاد سبا، شرکت فولاد سفیددشت چهارمحال‌وبختیاری و فولاد هرمزگان نیز ۹ میلیون و ۴۲۵ هزار تن بوده که رشد ۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان می‌دهد.

معاون بهره‌برداری فولاد مبارکه افزود: تولید کلاف گرم در گروه فولاد مبارکه شامل شرکت فولاد مبارکه و مجتمع فولاد سبا طی ده‌ماهه سال جاری به ۵ میلیون و ۶۴۲ هزار تن رسیده که در این بخش نیز شاهد رشد ۱.۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته هستیم.

گفتنی است تولید فولاد جهان در سال ۲۰۲۳ با اختلاف اندکی نسبت به سال ۲۰۲۲ به بیش از یک میلیارد و ۸۴۹ میلیون ۷۰۰ تن رسید. این حجم از تولید فولاد جهان نسبت به سال ۲۰۲۲، کاهش ۰.۱ درصدی را نشان می‌دهد. همچنین ۱۳۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تن فولاد در آخرین ماه سال ۲۰۲۳ (دسامبر) در جهان تولید شد.

بنا بر آمار انجمن جهانی فولاد، ایران در سال ۲۰۲۳ جایگاه خود را به‌عنوان دهمین تولیدکننده فولاد جهان حفظ کرد. تولید فولاد کشور در کل این سال ۳۱ میلیون و ۱۰۰ هزار و در ماه دسامبر ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تن بود. تولید فولاد ایران در سال ۲۰۲۳، ۱.۸ درصد بیشتر از سال ۲۰۲۲ بود و تولید دسامبر ۲۰۲۳، ۱۲.۱ درصد نسبت به دسامبر ۲۰۲۲ افزایش داشت.

بیشتر بخوانید؛ 

رشد 5 هزار تومانی ورق فولاد مبارکه در یک ماه گذشته

مدیرعامل فولاد مبارکه: علی رغم محدودیت‌ها با ۱۰۰ درصد ظرفیت تولید داریم

کد خبر 9686

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =